Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Šodien Latvijā sāk iPad mini un ceturtās paaudzes iPad tirdzniecību

Šodien Latvijā oficiāli tiks uzsākta "Apple" planšetdatora "iPad mini" un jaunākā, ceturtās paaudzes "iPad" tirdzniecība, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Apple" un tā produktu izplatītāju Latvijā sabiedrisko attiecību pārstāve Gita Želve.

Paziņojumā medijiem teikts, ka jaunie "Apple" produkti pieejami visos "iDeal" un "Capital City" veikalos Rīgā, kā arī lielākajās datortehnikas tirdzniecības vietās. "iPad" mini aptuvenā tirgus cena būs, sākot no 237 latiem, bet ceturtās paaudzes "iPad" cena - sākot no 356 latiem.

Zemākas cenas attiecas uz modeļiem ar 16 gigabaitu iekšējo atmiņu un iespēju pieslēgties bezvadu internetam ar "WiFi" tehnloģiju. Modeļi ar lielāku atmiņu un iespēju lietot mobilo internetu ir attiecīgi dārgāki.

Jaunajai "iPad mini" planšetei ir 7,9 collu displejs, un tas sver 300 gramus. To jau tirgo ASV un citur ārvalstīs no 2.novembra. Kā novēroja "Nozare.lv", interneta portālos pārsvarā bija pozitīvas recenzijas par šo planšeti, vienīgi tika kritizēta lādēšanas kabeļa standartu nomaiņa, jo ar to vairs nevarot lietot vecos "Apple" telefonu un planšetu lādētājus.

"iPad mini" ir viss, kas to padara par īstu "iPad", izņemot tā samazināto izmēru, teikts paziņojumā. Savukārt ceturtās paaudzes parastā izmēra "iPad" ir jau ar trešās paaudzes modeli ieviestais īpaši augstās izšķirtspējas "Retina" tehnoloģiju skārienjūtīgs displejs un ātrāks procesors.

Visas programmas, kas līdz šim bijušas pieejamas "iPad" ierīcei, tik pat sekmīgi darbosies arī jaunajā "iPad mini", kas nozīmē, ka lietotāji joprojām varēs piekļūt 275,000 "Apple iTunes" veikalā pieejamām aplikācijām. Tajā ir iebūvētas arī "FaceTime" un "iSight" kameras ar 1080p standarta augstas izšķirtspējas HD video ierakstīšanas iespējām un 10 stundu baterijas darbības laiku, teikts "Apple" pārstāves izplatītajā produktu aprakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko