Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pasaulē plānākais lielekrāna viedtālrunis - Samsung Galaxy S II

Svētdien, Barselonā notiekošā pasaules mobilo tehnoloģiju kongresa MWC 2011 ietvaros, Samsung pasaulei prezentēja jaunu pasaulē plānāko viedtālruni Galaxy S 2 un 10.1 collu Galaxy Tab planšetdatoru.

Vērienīgā prezentācijā tika demonstrētas pasaules Galaxy fanu lietotāju vēstules. Šobrīd pasaulē ir pieejami 10 miljoni Galaxy viedtālruņu un planšetdatoru, izvirzot Samsung viedtālruņu tirgus līderu klubā strauji augošā tirgū. Iespējams, lietotāju vēstules, iespējams Samsung komandas tehnologu darbs, izstrādājot jauno Galaxy S2, ir pievērsuši uzmanību desmitiem nianšu, kas realizētas šajā tālrunī - sākot ar tālrunī esošo datu drošību un beidzot ar bagātu risinājumu klāstu tieši korporatīvajiem lietotājiem - uzņēmumu darbiniekiem ar iekšējo uzņēmuma sistēmu integrāciju un IT drošības politiku. 

Prezentācijā izmantotais motto - “Don’t contain yourself”, jeb neaizturi pats sevi un atbrīvo savu potenciālu teicami parāda visas iespējas, ko viedtālrunis - tavs asistents, tulks un kamera spēj veikt ātri un precīzi, lai lietotājs sevi attīstītu un atraisītu savas spējas. Šodien straujajā lielpilsētas “vilku likumu” laikmetā šis ir konkurētspējas un izdzīvošanas jautājums.  

Tālrunis Samsung Galaxy S II

Galvenais, ko pamanīs lietotāji, būs samazināts svars, niecīgs tālruņa biezums, lielāks, košāks ekrāns un lietošanas ātrums, ko nodrošina divkodolu procesors. Bez iepriekšpieminētajiem tālruņa konstrukcijas elementiem ir jāpiemin vesela virkne programmatūras risinājumu.

Displejs un korpuss

Jaunā Galaxy S II seju rotā 4.3 collu (aptuveni 10,92 cm) diagonāles Super AMOLED Plus ekrāns, kas nav tikai skanīgs nosaukums. Tas ir kļuvis plānāks, kā rezultātā ir izdevies palielināt kontrastu un uzlabot lasāmību ar Real-Stripe veida šaurākiem pikseļiem un 30% izšķirtspējas palielinājumu. Jaunā displeja paapildus ieguvumi - samazināts tālruņa biezums un enerģijas patēriņš. Manās rokās skārienjūtīgā vadība darbojas nevainojami un fotogrāfiju vai video aplūkošana vien ir tīrākā bauda acīm.

Tālrunis ir plāns un viegls. Tā biezums ir tikai 8,49 milimetri, kas ir labākais rādītājs esošo lielekrāna skārienjūtīgo viedtālruņu tirgū. Aparāts ir kļuvis nedaudz lielāks un mazākiem stūru noapaļojumiem salīdzinājumā ar iepriekšējo viedtālruņa versiju. Aizmugures vāka virsma ir uz tausti silts plastikāts ar nelielu reljefu, kuru rotā liela izmēra 8 megapikseļu kameras actiņa ar blakus novietotu zibspuldzi. Pirmā doma, kas ienāk prātā ir nožēla, ka tālrunim nav alumīnija vai tērauda virsma solīdākam izskatam un sajūtai, taču tam ir arī divi plusi - tālrunis ir viegls un droši turas rokā. 

Procesors

Tālruņa jaudu un ātrumu nodrošina jauna sirds - Samsung divkodolu aplikāciju procesors, kas salīdzinājumam spēj apstrādāt 3200Mpix sekundē - teju piecreiz jaudīgāks, nekā tā vienkodola brālis. Rezultātā jaunais Galaxy2S viegli tiek galā ne tikai ar 3D spēļu grafiku, bet arī ar 1080p 30 kadru sekundē video uzņemšanu un atainošanu. Tomēr, iespējams lielākais ieguvums jūsu ikdienas darbā būs ātrums ar kādu tālrunis tiks galā ar vairāku aplikāciju vienlaicīgu darbināšanu un pārslēgšanos starp tām, jeb multi tasking.

Saskarne

Pirmais, ko lietotājs pamanīs ir jauna lietotāja saskarne, kas ir lietotāja svarīgāko lietu un notikumu apkopojums un līdzīgi kā Windows Phone, ir veidota žurnāla stilā un pārvietojas sadaloties pa daļām. Visa pamatā ir Android Gingerbread operētājsistēma. Saskarne ir pilnībā personalizējama un ļauj novietot uz pamatekrāniem pēc izvēles pašam noderīgās lietas. Saturs pats atjauninās, balstotiers uz komunikācijas un aplikāciju notikumiem. Saskarne ir koša un dzīvespriecīga, kas vien jau būs ieguvums mūsu klimata lietotājiem.

Balss komandu saziņa

Par standartu kļuvusī sociālo tīklu integrācija un savienoti tālruņa kontakti ar cilvēku fotogrāfijām, ir pieejama arī šeit, taču ir uzlabots veids kā es varu sazināties ar saviem draugiem, jo paziņojumus nosūtīt ir iespējams ar balss palīdzību. Tālruņa saskarnē ir integrēta balss atpazīšanas un automātiskas tulkošanas funkcija, kā arī balss komandas un saņemto paziņojumu izlasīšana. Šādā veidā lietotājam vārda burtiskā nozīmē var būt draugi visā pasaulē bez valodas barjeras. Balss funkciju noteikti novērtēs arī autovadītāji, kas ļauj gan nosūtīt īsziņas, gan zvanīt un noskaidrot saņemto paziņojumu saturu tikai ar balss palīdzību. Jautājums, uz kuru mums vēl būs jānoskaidro atbilde ir kā un vai šis risinājums der mums Latvijā, jo angliski nerunājam un viens otram angliski īsziņas nesūtam. Kaut kad, visticamāk, ne tik tuvā nākotnē balss atpazīšanu latviešu valodā, kas pieejama datoros un tālruņos, mēs varētu gaidīt, piemēram no Tildes vai kāda mākoņskaitļošanas mākslīgā intelekta risinājuma. Izlīdzēties ar automātisko tulkošanu?

Grāmatu plaukts, satura un izklaides iespējas

Jau it kā kaut kur redzēts, arī jaunajā Galaxy S II ir pieejams skaists koka grāmatu plaukts, kurā glīti sarindotas stāv grāmatas, žurnāli un avīzes, kas darbojas kā saites uz lietotāja grāmatām vai abonētu periodiku. Prezentācijas materiāli vēsta, ka lietotājiem ir pieejami 2500 žurnāli 20 valodās un 1600 laikraksti 47 valodās no visas pasaules. Jaunais Real-Stripe matricas ekrāns būs noderīgs arī lasīšanai. 

Tālrunī ir mūzikas, audiogrāmatu un video atskaņošanas iespējas. Saturu ir iespējams aplūkot arī datorā vai televizorā ar AllShare palīdzību bezvadu režīmā un sinhronizēt vai veikt rezerves kopēšanu datorā ar Samsung Kies air palīdzību.

YouTube un citiem video plūsmošanas servisiem atkal ir jauna elpa, jo tālrunī iebūvētais HSPA+ standarta atbalsts jums sniegs 21 megabitu sekundē lejupielādes ātrumu, protams tur, kur šāds ir pieejams. Ņemot vērā, ka lietotāju un profesionāļu sagatavotais un YouTube publicētais materiāls arvien vairāk ir HD un FullHD kvalitātē, es būtu ļoti apmierināts ar fiksēta tarifa mēneša abonēšanas plānu, lielu lejuplādes ātrumu un WiFi man vienkārši nebūs vairs nepieciešams. Mans kolēģis no Igaunijas pauda līdzīgu viedokli, paziņojot, ka Igaunijā ir samazinājies WiFi patēriņš publiskās vietās, kaut arī tas ir pieejams teju katrā kafejnīcā, jo iedzīvotājiem arvien vairāk kļūst pieejams fiksēts zems 3G tarifs ar labu ātrumu. Kāpēc neērtības, uzmeklējot WiFi? 

Tālrunis nodrošina arī iespējas izdrukāt saturu bez vadu palīdzības ar WiFi direct palīdzību, sarunājoties pa tiešo ar drukas iekārtu bez WiFi rūtera nepieciešamības. 

Citas iespējas

Pie daudziem, bet patīkamiem sīkumiem jāpiemin arī NFC (near field communication) norēķini, kas kaut gan šobrīd arī nav pieejami Latvijā, bet ņemot faktu, ka daudz ceļojam, sniegs iespēju naudas maku atstāt mājās vai viesnīcā. Ārzemēs arvien pieejamāki kļūst norēķini, pieskaroties ar tālruni īpašai virsmai, līdzīgi kā mēs apmaksājam braucienu sabiedriskajā transportā ar etalona plaīdzību. Tikai atšķirībā no etalona, tālrunis autorizēs kredītkartes maksājumu.

Noteikti jāpiemin tālruņa iekšējā datu šifrēšana, kā arī papildus iespējas lielu uzņēmumu darbiniekiem, kuru IT administratori katram lietotājam nosaka savu pieejas līmeni informācijai. Līdz šim viedtālrunis informācijas drošībā korporāciju darbiniekiem bija vājā vieta. Datu šifrēšana, datu mūžs, pieejas tiesības un iespēja attālināti dzēst tālruņa datus jaunā veidā aktualizēs “ņemt darbu uz mājām” jautājumu. Arī mums, pārējiem lietotājiem ir jāatceras, ka viedtālrunis ir dators, kurā glabājas ļoti daudz gan tava, gan tava darba devēja informācija. Tālruņa nozaudēšanas gadījumā informācija var tikt izmantota pret lietotāju un viņa darba devēju. 

Galaxy S2 nodrošina gan pilnu uzņēmuma resursu pieeju ar Microsoft Exchange ActiveSync vai Cisco WebEx integrāciju, kā arī VPN (virtuālā privātā tīkla) iespējas, centralizētu mobilo ierīču vadību no uzņēmuma IT administratoru puses ar integrētu Sybase.

Pie citiem labumiem un šodienas standartiem varam pieminēt iebūvētu asistēto GPS, 1GB operatīvo atmiņu un 16 vai 32 GB pastāvīgo, MicroUSB spraudni, dažādu mūzikas formātu atskaņošanu un bez tradicionālo WMV, MPEG4 vai H.264 video formātu atbalsta, varēsiet baudīt arī DivX, Xvid un VC-1. Starp citu, tīmekļa pārlūks atbalsta Flash.

Kopsavilkums

Neskatoties uz to, ka visi apskates vērti viedtālruņi arvien tiek salīdzināti ar vēl 2007. gadā radīto iPhone, Samsung ir izdevies atrast savu unikālu ceļu, piedāvājot ātru, pārdomātu un kvalitatīvu viedtālruni ar savu saskarni un dažādām papildus iespējām, kas nav citiem. Jā, dažas lietas tur mēs jau esam redzējuši “citā” tālrunī. Jā, tas ir prasījis laiku un iepriekš ražoto tālruņu veiksmes un neveiksmes, taču rezultāts ir izdevies un apmierinās pat īpaši prasīgus lietotājus. Prognozētā tirgus cena ir 520 lati.

Samsung Galaxy TAB ar 10.1 collu ekrānu - P7100

Arī 10.1 collu Galaxy Tab versijas sirds un smadzenes ir divkodolu procesors un Android 3 (Honeycomb) operētājsistēma. Kamēr 7 collu displeja versija daudziem likās par mazu, bija cilvēki, kas par to tikai priecājās, jo atšķirībā no lielākiem brāļiem, to varēja ievietot kabatā. 10 collu modelim ir 1280 x 800 pikseļu izšķirtspējas ekrāns, tas sver 590 gramus un ir 10,9 milimetrus biezs.

Tomēr 10 collu versija nenozīmē tikai lielāku ekrānu. Pie galvenajiem trumpjiem jāpiemin ierīces ātrums un grafikas apstrādes jauda, duāli skaļruņi ar surround sound skaņu, 8 megapikseļu kamera ar zibspuldzi, kas piedāvā Full HD video uzņemšanu un 2 megapikseļu kamera priekšpusē, kas būs noderīga, izmantojot Google Video Chat/ Savienojumu ar citām iekārtām nodrošinās Bluetooth 2.1+EDR.

Kā visos planšetdatoros, neiztrūkstošs ir WiFi pieslēdums un arī šeit Samsung savā 10 collu Galaxy Tab ir iestrādājis HSPA+ atbalstu, lai lietotājs varētu lejupielādēt saturu ar ātrumu līdz 21 megabitiem sekundē. Kopā ar Android nāk viss pieejamais Android Market aplikāciju klāsts un pamatprogrammas, tādas kā Google Maps.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko