Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kinect iekļūst Ginesa rekordu grāmatā.

Izskatās, ka mums ir jauns IT pasaules Ginesa rekordu varonis. Microsoft Xbox 360 pievienojamā Kinect iekārta ir iesoļojusi Ginesa rekordu grāmatā kā jebkad visātrāk pārdotā elektronikas vienība. 

Pirmo 60 pārdošanas dienu laikā Kinect tika pārdots 133000 eksemplāros dienā! Taču tas vēl nav viss, jo Microsoft Kinect tikai šī gada janvāra pirmajā nedēļā pasaulē ir pārdots 8 miljonos eksemplāru. Šie skaitļi nopietni iedragā citu spēļu konsoļu un mobilo spēļu iekārtu pārdošanas apjomus, pārspējot gan iPod, gan Sony Playstation. 

Ginesa pasaules rekordu pārstāvis Gazs Dīvs teica īsi: "Šie skaitļi runā paši par sevi. Mēs varam apstiprināt, ka neviena cita patērētāju elektronikas ierīce nav pārdota ātrāk sešdesmit dienu periodā, kas ir neticams sasniegums, ņemot vērā šī sektora citu spēlētāju tirgus pozīcijas".

Šķiet, ka mūsu asociācijas ar Microsoft, kā biroja programmatūras un datoru operētājsistēmas ražotāju, ir jāpārskata. Atliek vien atgādināt, ka Microsoft Xbox, kopā ar Sony Playstation un Nintendo Wii ir trīs lielākie spēļu konsoļu tirgus dalībnieki. Kinect ir neliela iekārta, kas ļauj spēlētājam vadīt spēli tikai ar žestu un balss komandu palīdzību, bez atsevišķas vadības pults, ko nodrošina iebūvēta kamera, mikrofonu kopums, infrasarkanais lāzera stars, kas mēra izmaiņas telpā, spējot atpazīt cilvēkus, kustības, sejas virzienu un citas lietotāja darbības. Tehnoloģija atpazīst cilvēka žestus un spēj vienlaicīgi uztvert līdz pat sešu lietotāju darbību un kustību kopumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko