Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Konferenču biznesā pieprasīts kompleksais piedāvājums

Konferenču organizēšanas nozarē pakalpojums balstās uz trim būtiskām komponentēm - atbilstošām telpām, to aprīkojuma un ēdināšanas. Radisson Blu konferenču un pasākumu pārdošanas direktors Andis Ķielbickis atzīst, ka ir grūti nošķirt, kura no šīm komponentēm ir būtiskākā. Ja klientam nebūs piemērotu telpu, ēdināšanas jautājums vairs nebūs aktuāls un otrādi. Mūsdienās klienti šos pakalpojumus jau izvērtē kā kompleksu piedāvājumu, turklāt ar iespējām izvēlēties datu aizsardzības ziņā drošus un arī radošus risinājumus.

Ir starptautiski novērtēti

Latvijā konferenču organizēšanas nozarē kapacitātes ziņā viens no lielākajiem šī pakalpojuma sniedzējiem ir viesnīcu tīkls Radisson Blu, kura rīcībā ir gandrīz 4000 kvadrātmetru konferenču telpu, kā arī 571 istaba klientu izmitināšanai. Kā norāda Andis Ķielbickis, savulaik konferenču pieprasījums bijis skaidrs un vienkāršs, respektīvi, klientiem bija nepieciešama telpa, ekrāns, tāfele, rakstāmpiederumi, projektors un pārsvarā divas kafijas pauzes. Pēdējos gados pieaug tendence šim pakalpojumam apaugt ar plašāku piedāvājumu klāstu. Ja nepietiek resursu klienta vēlmju un prasību izpildei, tiek piesaistīti līgumpartneri. Radisson Blu konferenču pārdošanas praksē tikuši piesaistīti arī, piemēram, dizaineri, kuri konferencei izstrādā skatuves noformējumu ar vizuāliem un skaņas efektiem.

«Kā pakalpojumu sniedzējs klientam piedāvājam visu viņam nepieciešamo spektru. Starptautiskā līmenī tas mūs padara par konkurētspējīgiem, reizēm pat unikāliem, jo ir viesnīcas - piemēram, tuvākie konkurenti Skandināvijā un Centrāleiropā -, kas šādus pakalpojumus nepiedāvā. Ja klients vēlas, varam izdekorēt konferences telpas, nobrendot sienu, instalēt ekrānus, pēc noteiktiem parametriem izbūvēt un iekārtot izstādes stendus,» stāsta A. Ķielbickis un piebilst: «Kā kompleksa pakalpojuma sniedzēji esam novērtēti arī starptautiskā līmenī. Klientam ir izdevīgi vienā līgumā ietvert visus vēlamos pakalpojumus, arī tos, kurus kā viesnīcu tīkls ar savu resursu iespējām tieši neapkalpojam.»

Funkcionalitāte atšķiras

Var uzskatīt, ka pakalpojuma pamats ir atbilstošas telpas, kuru funkcionalitāte atkarīga no pasākuma organizatoru mērķiem un pašiem konferences dalībniekiem. Ir būtiski izprast konferences raksturu, piemēram, cik līdzatbildīgi un aktīvi būs tematiskajā saturā iesaistītie - vai ir paredzēts dalībniekiem uzdodot jautājumus, piedalīties paneļdiskusijā, vai arī tā būs tikai informatīva konference. «Funkcionalitāte var būt dažāda, piemēram, lielā U veida telpā var izvietot, sākot no 150 cilvēkiem. Līdz 1300 cilvēkiem izvieto tradicionālajā teātra telpā - šādam veidam būs maksimālā kapacitāte jebkurā telpā, savukārt klases telpā kapacitāte samazinās divkārt. Ir O veida sapulču telpas. Ja kāds apgalvo, ka jebkura veida konferenci var apkalpot ar kapacitāti līdz 1300 cilvēkiem, tā nebūs taisnība, tāpēc klientam jautājam, kādas formas telpu un kādu aprīkojumu viņš vēlas,» paskaidro A. Ķielbickis.

Viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija otrajā stāvā ir 15 konferenču zāles. Vienā stāvā konferenču telpas izvietotas ar nolūku, lai delegātiem nebūtu jāpavada laiks, meklējot telpas vai kolēģus. Īrējot telpas, klients attiecīgajā laikā noīrē visu stāvu, pārējās telpas var tikt izmantotas arī ēdināšanai, izstādei vai produktu prezentācijai. «Mūsu konferenču telpu priekšrocība salīdzinājumā ar citu šajā nozarē strādājošo piedāvājumu ir apjomīgs daudzums ar telpām vienā stāvā, kur bez pasākuma dalībniekiem piekļuve konferenču centram tiek nodrošināta tikai mūsu pašu darbiniekiem ar īpašām atpazīšanas zīmēm,» norāda A. Ķielbickis.

Radoši un konfidenciāli

Konferenču tehniskais pamataprīkojums Radisson Blu piedāvājumā jau ir iekļauts telpu īres cenā. «Piedāvājam arī papildaprīkojumu - bez projektora un ekrāna tie ir mikrofoni, tulkošanas iekārtas, papildu projektori, pārnēsājamie datori, balsošanas iekārta, skaņas un gaismas iekārtas un pat dīdžeja pults. Komplicētiem pasākumiem ar specifiskām vajadzībām aprīkojumu izīrējam no zināmām kompānijām, un šāda veida sadarbība notiek pat starptautiskā līmenī,» stāsta A. Ķielbickis un piebilst, ka tehnisko aprīkojumu ir nepieciešams atjaunot katru otro gadu.

Ekskluzīvs konferenču centru pakalpojums ir konfidencialitāte. To pieprasa aizvien vairāk klientu konkrētās darbības sfērās - piemēram, informācijas tehnoloģiju, banku sektorā, farmācijas nozarē. «Klientiem ir būtiski apspriest savu produktu jauninājumus, rezultātus, mērķus, un mūsdienu konkurences apstākļos ir vitāli svarīgi tos paturēt slepenībā. Reizēm kā pielikumu konferenču līgumam mums liek parakstīt arī konfidencialitātes līgumu. Ir kompānijas, kas kā maksas pakalpojumu pieprasa nodrošināt apsardzes servisu,» izklāsta A. Ķielbickis.

Ļoti svarīgs aspekts konferenču pārdošanas nozarē ir arī ēdināšana. «Piedāvājam sezonālu, veselīgu ēdienu, arī speciālas diētas. Gan ēdienkartes, gan receptūru simtprocentīgi nodrošinām paši, jo gribam garantēt ēdiena izcelsmi un kvalitāti,» norāda A. Ķielbickis un stāsta, ka ir izstrādātas arī veselīgās ēdienkartes, kurās konferences dalībnieks pats var kombinēt sev vēlamo ēdienu no piedāvātā sortimenta. Īpaši tiek pievērsta uzmanība pat tam, lai maltīte būtu gana sātīga un sekmētu, nevis bremzētu domāšanas procesus.

Pieprasa kvalitāti

Savulaik pieprasījums pēc konferenču telpām balstījās uz Austrumeiropas un Krievijas tirgu ar specifiskām klientu vajadzībām pēc lielas ietilpības viesnīcām. «Varējām konkurēt pat ar Turciju un Ēģipti, taču pēdējos divos gados Krievijas tirgus segments izpaliek,» atzīst A. Ķielbickis. Tagad Radisson Blu konferenču pakalpojumus visvairāk pērk Vācijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Lielbritānijas klienti.

Dienas aptaujātie konferenču pārdošanas speciālisti Jūrmalā un Siguldā apliecina - pieprasījums pēc konferenču telpām pēdējā laikā nav mazinājies. Šajā nozarē ļoti svarīga ir reputācija, un to, iespējams, palīdzēja nostiprināt pērn notikušie Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē pasākumi. «Pērn un šogad konferenču pieprasījums audzis,» apliecina Baltic Beach Hotel sabiedrisko attiecību speciālists Valērijs Roze un turpina: «Pērn arī sākām piedāvāt jaunu konferenču pakalpojumu ar citādu pieeju, kas ietver veselīga dzīvesveida un spa pakalpojumus. Tas ir pieprasīts un liecina, ka klientiem aizvien svarīgāka kļūst augsta kvalitāte.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Konferenču telpu piedāvājums

Radisson Blu Hotel Latvija lielākā konferenču telpa ar ietilpību līdz 1300 cilvēkiem ir noslogota par 20-30%, sezonas laikā - par 80-90%. Cena - 4000 eiro par dienas telpu īri lielajai zālei.
Baltic Beach Hotel viesnīca Jūrmalā piedāvā 13 zāles ar maksimālo ietilpību vienā telpā līdz 350 personām. Cenas, sākot no 38 eiro personai.
Park Hotel Latgola Daugavpilī piedāvā četras zāles, lielajā konferenču telpā ietilpst 180 personas. Cena - vidēji 60 eiro dienā, zālei ar ietilpību līdz 30 personām. Lielā zāle izmaksā 300 eiro dienā.
Viesnīcā Sigulda ir četras zāles, katra ar ietilpību līdz 100 personām. Mazā zāle dienā izmaksā 50 eiro.
Semināru, sporta un atpūtas bāzē Ronīši Klapkalnciemā mazā zāle līdz 40 personām izmaksā 100 eiro, bet, apvienojot to ar lielo zāli, telpā ietilpst līdz 150 personām, un pakalpojums maksā 250 eiro.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?