Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Jūnija salāti dūšas piesiešanai

Zaļās salātu, bazilika, rukolas lapas, kas tagad, jūnijā, pašas skrien virsū - spēj tik plūkt un ēst, ir tik garšīgas, svaigas un aromātiskas, ka reizēm ar tām pietiek veselai ēdienreizei. Vajag tik uzkult īsto mērcīti un dūšas piesiešanai - klāt kādu olu vai siera šķēli. Labākas vasaras sākuma vakariņas nespēju iedomāties. Vēlāk, kad nāks vietējo tomātu, zaļo zirnīšu un kraukšķīgo dārza gurķu laiks, salāti atkāpsies malā. Tāpēc tagad tos vajag ēst saujām un pilnām mutēm.

Labas receptes iesaka Restorānu servisa skolas audzēkņi Zane Šteinmane un Ints Salaks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Garneļu un avokado salāti ar baltvīna etiķa un sī

Sastāvdaļas 2 personām: 1 avokado, 100 g tīrītu garneļu, paliela sauja lapu salātu, 2 paipalu olas, 50 ml baltvīna etiķa, 1 tējk. cukura, 1/4 sarkanā sīpola, olīveļļa
1. Vispirms pagatavo mērci - baltvīna etiķi uzvāra un tam pievieno cukuru, noņem no uguns. Sīpolu pēc iespējas smalkāk sagriež, pievieno uzkarsētajam etiķim, atstāj to ievilkties un atdzist.
2. Novāra paipalu olas un tās strauji atdzesē ledusūdenī (aukstā ūdenī ar ledus gabaliņiem), tad noloba čaumalas. Avokado nomizo un sagriež gabalos, pievieno lapu salātus un garneles.
3. Atdzisušo mērci putojot, lēni, tievā strūklā tai lej klāt olīveļļu, līdz mērcei veidojas bieza sīrupveida konsistence.
3. Mērci iejauc salātos, dekorē ar paipalu olu pusītēm.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 2 personām: 1 avokado, 1 paprika, 1 gurķis, buntīte redīsu, lapu salāti, valrieksti, 2 saujas bazilika lapu, 1 sauja rukolas, salātlapas, 2 ēd.k. ciedru riekstu, 1 sauja rīvēta cietā siera, sāls, pipari, olīveļļa
1. Vispirms pagatavo pesto - blenderī liek baziliku, rukolu, riekstus, smalki sarīvētu Parmas sieru, sāli un piparus pēc garšas un blenderē. Noslēgumā pievieno olīveļļu - tik daudz, lai mērce iegūtu pabiezu, krēmīgu konsistenci.
2. Avokado, papriku, gurķus griež gabalos, redīsus griež uz pusēm. Pievieno pesto, apmaisa.
3. Dārzeņus kārto uz lapu salātiem, pārber ar veseliem vai drupinātiem valriekstiem un pārkaisa ar rupji sarīvētu cieto sieru.

Rukolas un tomātu salāti ar svaigo sieru un tumšā

Sastāvdaļas 2 personām: 4 saujas rukolas, buntīte redīsu, 10 ķirštomātiņi, 1/2 sarkanā sīpola, 100 g svaigā siera, 4 ēd.k. tumšā balzametiķa, 1 tējk. Dižonas sinepju, 1 tējk. medus, olīveļļa, sāls, melnie pipari.
1. Vispirms pagatavo mērci: balzametiķi, sinepes un medu saputo, putojot tievā strūkliņā lej klāt olīveļļu, līdz iegūta viendabīgas, biezi sīrupainas konsistences mērce. Pēc garšas pievieno sāli.
2. Redīsus un ķirštomātus griež uz pusēm, sīpolu smalki sagriež, visam pievieno balzametiķa mērci, iemaisa.
3. Dārzeņus kārto uz rukolas lapām, pārkaisa ar svaigā siera gabaliņiem un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mantotie ēdieni

Valsts svētku nedēļā – tradīcijām un atmiņām bagātas receptes.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?