Sastāvdaļas: 180 g brūno rīsu, pustējkarote vaniļas ekstrakta, 1 l mandeļu piena, 170 g melleņu/zileņu, 1 tējkarote ūdens, 4 svaigas vīģes, 60 g lobītu pistāciju, 4 tējkarotes medus
1. Lielā kastrolī liek rīsus, vaniļas ekstraktu un pienu (izņemot 120 ml). Strauji uzvāra, tad uz mazas uguns bez vāka vāra vēl 40-45 minūtes, ik pēc 10 minūtēm apmaisot. Beigās, ja šķidrums pārāk iztvaikojis, pielej pārpalikušo pienu.
2. Mazā kastrolī ber mellenes, pielej vienu tējkaroti ūdens un karsē trīs līdz četras minūtes, līdz ogas sāk šķīst.
3. Putru liek bļodiņās. Pāri pārlej ogu masu un medu, pārber gabaliņos sagrieztas vīģes un pistācijas.