Sastāvdaļas: 350 g baklažānu, 1 liels sīpols, 2 burkāni, 100 ml saldā krējuma, 60 g parmezāna siera, 3 ķiploka daiviņas, 600 ml ūdens, pēc garšas sāls un pipari.
1. Baklažānus, sīpolu un burkānus cepeškrāsnī cep apmēram 40 minūtes. Pēc tam ceptos baklažānus nomizo, sagriež vidēja izmēra kubiņos. Sagriež arī burkānus.
2. Katliņā uzvāra ūdeni, tajā liek baklažānu kubiņus, sīpolu, sagrieztos burkānus un saspiestas ķiploka daiviņas. Vāra 5-10 minūtes.
3. Zupu noņem no uguns un sablenderē. Pēc garšas pieliek sāli, piparus. Pielej saldo krējumu, pievieno sarīvētu sieru, un zupu vēlreiz uzvāra.