Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Atspirdzinās un paēdinās

Ir viegli izdomāt recepšu tēmas, ja aiz loga ir jūlijs. Visu, ko kārojas, un vēl vairāk var dabūt, izejot dārzā vai ieejot tirgū.

Tāpēc restorānu tīkla Daily produktu attīstības vadītājai Inesei Šķerbergai lūdzām receptes ēdieniem, kuros izmantoti produkti, kas jūlija beigās aizgūtnēm ienākas tepat, Latvijas dārzos.

Rudzu maizes plāceņi ar kabačiem, koriandru un ķimenēm piesies dūšu, bet vieglais gurķu smūtijs (biezs, tumīgs kokteilis) un aukstā tomātu zupa atspirdzinās dienās, kad gaisa temperatūra grozās ap plus trīsdesmit. Gatavojot tomātu zupu, Inese ieteic pusi receptē minēto dzelteno tomātu aizstāt ar sarkanajiem - blenderī maļ dzeltenos tomātus, bet zupā pie pasniegšanas griež gabaliņos un ieber sarkanus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dzelteno tomātu aukstā zupa

4 personām vajadzēs: 1 kg lielu dzelteno tomātu, cukuru, ābolu etiķi, sāli - pēc garšas, baziliku, piparus
1. Tomātus noskalo, noblanšē, novelk miziņu, izgriež cieto daļu un sagriež 4 daļās.
2. Pievieno cukuru un ābolu etiķi, atstāj uz 2 stundām aukstumā marinēties.
3. Pusi tomātu sablendē kopā ar sāli.
4. Atlikušo pusi sagriež nelielos gabaliņos un sajauc ar sakapātu svaigu baziliku un pipariem.
5. Sablendēto masu lej zupas šķīvjos, vidū ieber ar baziliku sajauktos tomātu gabaliņus.
6. Rotā ar tomātiem novilktajām un cepeškrāsnī zemā temperatūrā izžāvētām tomātu miziņām.

Atspirdzinošais gurķu smūtijs

4 personām vajadzēs: 1 svaigu gurķi, 1 lielu vai divus mazus mizotus ābolus bez serdes, 2 saujas saldētu vai vienu sauju svaigu spinātu, 3 ēd. k. medus, 2 ēd. k. svaigi spiestas citronu sulas, 1 tējk. nomizota, smalki sakapāta ingvera, 1 glāzi ar kaudzi ledus

1. Nomizotus gurķus, ābolus, citronu sulu, medu, saldētus spinātus, sakapātu ingveru un ledu sablendē.
2. Ja masa ir pabieza un grūti sablendēt, var pievienot nedaudz ābolu sulas.

Rudzu plāceņi ar kabačiem

4 personām pa diviem plāceņiem katram: 2 nelieli kabači, pusglāze rudzu miltu, pusglāze samaltas nobriedušas rupjmaizes rīvmaizes, 1/4 glāze eļļas, 1 ola, pusglāze piena, saberztas ķimenes, malts ingvers, saberzts koriandrs un sāls - pēc garšas, svaigi sakapāti pētersīļi

1. Ķimenes sagrauzdē, saberž.
2. Sarīvē kabaci uz dārzeņu rīves.
3. Pievieno garšvielas, sāli, arī zaļumus, rudzu miltus, pienu, samaisa mīkstu mīklu.
4. Sadala 8 gabalos, ar mitrām rokām veido plāceņus. Apcep karstā eļļā no abām pusēm.
5. Būs gardi ar mājas sieru, kas sajaukts ar dažādiem zaļumiem un krējumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?