Sastāvdaļas: pildījumam - 500 g aveņu, 2 ēd. kar. cietes, 100 g cukura. Mīklai - 200 g miltu, 60 g pūdercukura, šķipsna sāls, 125 g auksta sviesta, 2 olu dzeltenumi, 1 ēd. kar. saldā krējuma.
1. Miltus, pūdercukuru un sāli bļodā sajauc, tad piegriež klāt sviestu nelielos kubiņos. Visu saberž. Piejauc sakultus olu dzeltenumus un saldo krējumu. Mīklu uz stundu liek ledusskapī.
2. Pildījumam bļodā samaisa avenes, cukuru un cieti.
3. Atdzisušo mīklu izrullē, izgriež no tās apļus. Katram vidū liek porciju ar avenēm, atstājot 3-4 cm brīvas vietas no malām. Maliņas pēc tam aizloka uz iekšu. Pīrāgus apziež ar olu un cep cepeškrāsnī 200 grādos 15-20 min.