Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sāk pārsēdināt amatpersonas Krievijā ražotos auto

Krievijas Valsts domes padome vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu, kas paredz, ka no 2024. gada parlamenta deputāti pilnvaru pildīšanai savos vēlēšanu apgabalos tiks nodrošināti tikai ar Krievijā ražotām automašīnām, vēsta Meduza.io

Krievijas Valsts domes spīkers Vjačeslavs Volodins atzīmējis, ka Maskavā deputāti jau sākuši pakāpeniski nomainīt nolietotās automašīnas pret Krievijā ražotajām. Šis lēmums, pēc spīkera domām, "palīdzēs attīstīt Krievijas automobiļu rūpniecību, savukārt valsts budžeta līdzekļi paliks valstī".

3. augustā, tiekoties ar pārstrādes rūpniecības uzņēmumu vadītājiem, Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka visiem valsts ierēdņiem jābrauc ar Krievijā ražotajām automašīnām. "Varbūt kaut kas būs vienkāršāk nekā līdz šim, bet tas nav nekas briesmīgs. Tieši otrādi. Visai mūsu brīnišķīgajai ierēdniecībai jāsaprot, ka jāvirzās uz vietējo zīmolu attīstīšanu. Imports, protams, ir nepieciešams, taču pamatlietām jābūt orientētām uz vietējo ražotāju," V. Putina teikto publiskoja Telegram kanāls Vi slušaļi Majak. Pats V. Putins kopš 2018. gada izmanto Krievijā ražotu limuzīnu Aurus Senat.

1997. gadā Krievijā rīkojumu aizliegt iegādāties ārvalstīs ražotus auto valdības ierēdņiem izdeva prezidents Boriss Jeļcins. Pēc diviem gadiem tas tika atcelts, jo Krievijā ražotie automobiļi nemitīgi lūza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits