Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievija aizliedz Pasaules Dabas fonda darbību

Krievija trešdien pasludinājusi Pasaules Dabas fondu (PDF) par nevēlamu organizāciju, paziņojot, ka šī organizācija apdraudot Krievijas ekonomisko drošību.

Nevēlamas organizācijas birka nozīmē, ka Krievijā šīs organizācijas darbība ir aizliegta un tās darbiniekiem draud kriminālvajāšana.

Kopš atkārtotā iebrukuma Ukrainā pērnā gada februārī Krievija ir pastiprinājusi represijas pret neatkarīgajiem medijiem un tiesību aizstāvju organizācijām. Lielākā daļa no tām ir slēgtas un vairums opozīcijas līderu atrodas aiz restēm vai trimdā.

"Krievijas Ģenerālprokuratūra nolēma atzīt starptautiskās nevalstiskās organizācijas "World Wide Fund" ("Pasaules Dabas Fonds") darbību par nevēlamu Krievijas Federācijā," teikts paziņojumā. Prokuratūra apgalvo, ka šī organizācija Krievijā tiek izmantota kā "aizsegs tādu projektu īstenošanai, kas rada draudus drošībai ekonomikas jomā".

Paziņojumā teikts, ka Pasaules Dabas fonds cenšas kavēt Krievijas plānus attīstīt Arktiku un tā darbība attiecībā pret enerģētikas un metalurģijas nozarēm esot vērsta uz Krievijas ekonomiskās attīstības ierobežošanu. Maskava arī apsūdzējusi Pasaules Dabas fondu par iejaukšanos Krievijas iekšējās lietās, atbalstot vietējās nevalstiskās organizācijas, kuru biedri piedalās neatļautos protestos.

Maijā arī organizācija "Greenpeace" Krievijā tika atzīta par nevēlamu organizāciju.

Martā Tieslietu ministrija Pasaules Dabas fondu atzina par "ārvalstu aģentu". Šim apzīmējumam ir padomju laika konotācija, un to plaši izmanto pret Kremļa kritiķiem. Taču tam nav tik negatīvu seku kā tikt atzītam par "nevēlamu", un šāds status ļauj organizācijām turpināt darbību valstī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits