Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vairums ES iedzīvotāju atbalsta ES sniegto palīdzību Ukrainai

Vairums Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāju atbalsta ES sniegto palīdzību Ukrainai, liecina trešdien publicētā Eirobarometra aptauja, aģentūru LETA informēja Eiropas Parlamenta (EP) preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Aptaujā, kas veikta no 12.oktobra līdz 7.novembrim, 74% ES iedzīvotāju atbalstīja to, ka ES sniedz palīdzību Ukrainai pēc Krievijas iebrukuma. Visās ES dalībvalstīs vairums iedzīvotāju pauž atbalstu ES palīdzībai - visaugstākais atbalsts ir Zviedrijā (97%), Somijā (95%), Nīderlandē (93%), Portugālē (92%) un Dānijā (92%). Latvijā ES sniegto palīdzību atbalsta 80% iedzīvotāju. Desmit mēnešu laikā, kopš sācies karš Ukrainā, atbalsts konkrētiem ES veiktajiem pasākumiem, piemēram, sankcijām pret Krievijas valdību vai finansiālā, militārā vai humānā palīdzība Ukrainai, joprojām ir saglabājies augsts - 73%.

"Krievijas agresija ir izraisījusi briesmīgas cilvēku ciešanas un milzīgus postījumus. Ukraiņu drosme un noturība, saskaroties ar teroru, ir iespaidīga. Labākā atbilde un atbalsts, ko mēs kā Eiropas Savienība varam dot, ir Eiropas solidaritāte un Eiropas vienotība. Ukraiņi var paļauties uz Eiropas Parlamenta nelokāmo atbalstu," pavēstīja EP priekšsēdētaja Roberta Metsola, runājot par aptaujas rezultātiem.

Krievijas kara ietekmi Ukrainā neapšaubāmi izjūt arī Eiropas iedzīvotāji. Kara un tā seku dēļ gandrīz divas trešdaļas ES iedzīvotāju domā, ka viņu dzīve mainīsies (65%). Salīdzinājumā ar šī gada gada aprīli/maiju, šis rādītājs pieaudzis par četriem procentpunktiem.

Eiropas Parlamenta 2022.gada rudens "Eirobarometra" aptauju no 12.oktobra līdz 7.novembrim visās 27 ES dalībvalstīs veica uzņēmums "Kantar" un kopumā notika 26 443 intervijas. ES rezultāti vērtēti, ņemot vērā katras dalībvalsts iedzīvotāju skaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits