Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ukraina slēgusi gaisa telpu civilajām lidmašīnām; no dažādām pilsētām pienāk ziņas par eksplozijām

Ukraina slēdz savu gaisa telpu civilajiem lidojumiem, ceturtdien pavēstījusi Infrastruktūras ministrija, pēc tam kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins bija paziņojis, ka sāk militāru operāciju pret Ukrainu.

Ministrija apliecināja, ka gaisa telpa tiek slēgta, "ņemot vērā augsto risku drošībai". Gaisa satiksme apturēt neilgi pēc pusnakts (pēc vietējā un Latvijas laika).

Ukraina slēgusi gaisa telpu civilajām lidmašīnām, un ārlietu ministrs Dmitro Kuleba apliecināja, ka pret Ukrainu izvērsts "vispārējs uzbrukums".

Ceturtdienas rītā pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojuma, ka tiek sākts uzbrukums Ukrainai, notikuši sprādzieni Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, vairākās pilsētās līdzās Donbasa frontes līnijai un jūru krastos.

Krievijas neatkarīgais televīzijas kanāls 'Doždj vēsta, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, arī no Kijevas, pienāk ziņas par sprādzieniem, tiek vēstīts par uzbrukumiem militārajiem objektiem un desanta izsēdināšanu.

CNN, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministriju, ziņo, ka sprādzieni Kijevā esot raķešu triecieni.

Ziņas par eksplozijām pienāk arī no Harkovas, Mariupoles un Odesas.

Laikraksts Ukrainska pravda ziņo, ka tiek apšaudīti militārie objekti visā Ukrainā.

"Raķešu Grad triecieni notiek gar visu robežu - no Luhanskas līdz Žitomirai," laikrakstam sacījis informēts avots.

Tiek ziņots, ka Krievijas Melnās jūras flote sākusi desanta operāciju Azovas jūrā un Odesā, izsēdināts desants Mariupolē. Mikolajevā ir lieli ugunsgrēki, bet Harkovā iznīcinātas raķetes un artilērijas bruņojums.

Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks sociālajā tīklā Facebook ierakstījis, ka tiek doti triecieni militārajiem objektiem Kijevā, Harkovā un Dnipro.

Četri spēcīgi sprādzieni notikuši netālu no Donbasa frontes līnijas Kramatorskā, kur atrodas Ukrainas austrumdaļas militārās operācijas zonas faktiskā galvaspilsēta.

Notiek "Krievijas militāra uzbrukuma operācija, lai iznīcinātu Ukrainas valsti", teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

"Mūsu aizstāvji ir gatavi atvairīt valsti agresoru un darīs visu, kas ir viņu spēkos, lai aizsargātu Ukrainas zemi," teikts paziņojumā, mudinot Rietumus nekavējoties noteikt jaunas sankcijas Krievijai.

papildināta visa ziņa


.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits