Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ukraina: Nekas neliecina par krievu atkāpšanos no Hersonas

Ukrainas prezidenta padomnieks Mihailo Podoļaks trešdien paziņojis, ka nav "nekādu pazīmju", kas liecinātu par krievu spēku atvilkšanu no Hersonas.

"Mēs nesaskatām nekādas pazīmes, ka krievi bez cīņas atstātu Hersonu," tviterī raksta Podoļaks, pieļaujot iespēju, ka Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu pavēle par pilsētas atstāšanu varētu būt tikai triks.

Pilsētā joprojām atrodas ievērojami krievu spēki un reģionā tiek savilktas jaunas rezerves, norādījis Podoļaks.

Viņš uzsvēris, ka Ukrainas armija atbrīvo okupētās teritorijas, pamatojoties uz izlūkdienesta sniegto informāciju, nevis uz "iestudētiem televīzijas paziņojumiem".

Arī Ukrainas armijas operatīvā štāba "Dienvidi" preses dienesta vadītāja Nataļja Humeņuka sarunā ar televīzijas kanālu "Doždj" izteikusies, ka krievu paziņojums par atkāpšanos no Hersonas varētu būt "iestudēts šovs" un ka par pilsētas atbrīvošanu runāt vēl pāragri.

"Tas, kas tagad tiek paziņots, ir mēģinājums radīt zināmu iespaidu, ka tiks taupītas karavīru dzīvības, ka tiks pasargāti mierīgie iedzīvotāji, un kārtējā Ukrainas bruņoto spēku demonizācija," norādīja Humeņuka.

Viņa uzsvēra, ka "īstai militārai operācijai nepieciešams informatīvais klusums, bet "iestudētas izrādes ar tādu nopietnu un smagu lēmumu pasludināšanu ir sen izprasta metode sevis attaisnošanai".

Humeņuka piebilda, ka aizsardzības pozīcijas pie Hersonas ir izveidotas un tur atrodas Krievijas armijas regulārās vienības, kas gatavas aizstāvēties.

Savukārt Hersonas apgabala administrācijas vadītājs Jaroslavs Januševičs aicinājis pilsoņus neizplatīt informāciju par Ukrainas armijas darbībām.

"Vēršos pie Hersonas apgabala iedzīvotājiem un visiem, kam ir jebkāda informācija par notikumiem dienvidu frontē, - ievērojiet informatīvo klusumu. Tas ir ļoti svarīgi mūsu kopīgajai uzvarai (..) Nevajag krist priekšlaicīgā eiforijā. Lai ko runātu krievi, uzticieties tikai oficiāliem [ukraiņu] informācijas avotiem," uzsvēris Januševičs.

Tikmēr krievu mediji ziņo, ka Šoigu trešdien devis pavēli no Dņepras labā krasta atvilkt karaspēku, kas okupējis daļu Hersonas apgabala.

Ukrainā karojošā Krievijas karaspēka pavēlnieks ģenerālis Sergejs Surovikins piedāvājis Šoigu izveidot aizsardzības līniju Dņepras kreisajā krastā, norādot, ka kļuvis neiespējami apgādāt labajā krastā izvietotās vienības.

"Lēmums par aizsardzību Dņepras kreisajā krastā nav vienkāršs, taču tajā pašā laikā mēs saglabāsim mūsu karavīru dzīvības un mūsu karaspēka grupējuma kaujasspējas," izteicies Surovikins. "Karaspēka manevrs tiks veikts tuvākajā laikā. Vienības ieņems sagatavotās pozīcijas Dņepras kreisajā krastā."

Šoigu esot piekritis Surovikina priekšlikumam un devis rīkojumu sākt karaspēka atvilkšanu.

ziņa papildināta pēc 4. rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits