Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rietumu izlūkdienesti: Krievi pie Bahmutas zaudējusi līdz 30 tūkstošiem vāgneriešu

Rietumu izlūkdienestu vērtējumā Krievija kaujās par Bahmutu pēdējos mēnešos zaudējusi 20 līdz 30 tūkstošus algotņu grupējama Vagner kaujinieku, un aptuveni trešdaļa no viņiem varētu būt nogalināti.

Par to otrdien medijiem paziņojusi kāda augsta ranga Rietumu amatpersona, vēsta britu izdevums "The i Paper".

Pēc amatpersonas teiktā, Rietumi redz arvien vairāk pierādījumu tam, ka krievu obligātā dienesta karavīri atsakās doties kaujās citos karstajos punktos gar frontes līniju, jo īpaši pie Vuhledaras, kur "katru dienu tiek nogalināti vai ievainoti simtiem krievu karavīru".

Tāpat Rietumu amatpersonas uzskata, ka "Vagner" izsīkst rezerves, jo Krievijas cietumos, kur tiek vervēti kaujinieki, sāk samazināties militārā vecuma vīriešu skaits.

"Vagner" kaujinieku vidū mirstība ir ievērojami augstāka nekā Krievijas bruņotajos spēkos. Bahmutā krieviem nav veicies un tur redzams tiešām liels bojāgājušo skaits, rēķinot uz iegūto teritorijas lielumu, norādīja Rietumu amatpersona, piebilstot, ka Krievijas armija ir patiešām sliktā stāvoklī.

Amatpersona sacīja, ka tās rīcībā nav skaitlisku datu par Ukrainas zaudējumiem, taču tie ir ievērojami mazāki nekā Krievijai. Tāpat, pēc amatpersonas teiktā, Rietumi par pareizu uzskata Kijivas lēmumu turpināt aizstāvēt "pilsētu, kas nav taktiski svarīga".

"Viņi tur nogalina daudz krievu. Tas varētu turpināties vēl mēnesi, vai arī Ukraina varētu nolemt atkāpties no pilsētas," sacīja amatpersona.

NATO izlūki Krievijas puses zaudējumus kaujās par Bahmutu vērtē kā piecas reizes lielākus nekā Ukrainas zaudējumi. Tajā pašā laikā britu izlūkdienesti norāda, ka cīņa par Bahmutu turpina izsūkt spēkus gan ukraiņu aizstāvjiem, gan krievu iebrucējiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits