Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Briti pasludina Vagner par teroristu grupējumu

Apvienotās Karalistes Iekšlietu ministrija parlamentā iesniegtajā likumprojektā pasludinājusi Krievijas algotņu grupējumu Vagner par teroristisku organizāciju, vēsta BBC.

Tas nozīmē, ka par likumpārkāpumu turpmāk tiks atzīta dalība Vagner, jebkāda atbalsta sniegšana tam, tā karoga un emblēmas demonstrēšana. Likuma prasību pārkāpšanas gadījumā draudēs līdz pat 14 gadiem ilgs cietumsods vai naudassods līdz pieciem tūkstošiem sterliņu mārciņu (5850 eiro). Britu valdība turpmāk varēs konfiscēt jebkuru Vagner piederošu aktīvu kā "teroristu īpašumu".

Lielbritānijas iekšlietu ministre Sjūela Breivermena paziņojusi: "Vagner ir vardarbīga un postoša organizācija, kas darbojusies kā Vladimira Putina militārais rīks ārzemēs. Kamēr Putina režīms lemj, ko darīt ar pašu radīto monstru, Vagner destabilizējošās aktivitātes tikai turpina kalpot Kremļa politiskajiem mērķiem. Viņi ir teroristi… Vagner bijis iesaistīts izlaupīšanā, spīdzināšanā un barbariskā slepkavošanā. Tā darbība Ukrainā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā ir drauds globālajai drošībai."

BBC atgādina, ka 2014. gadā Jevgeņija Prigožina dibinātajam grupējumam Vagner bijusi nozīmīga loma Krievijas iebrukumā Ukrainā, kur tā kaujinieki tiek vainoti iedzīvotāju nogalināšanā un spīdzināšanā. Tas aktīvi darbojies Sīrijā, Lībijā, Mali, Centrālāfrikas Republikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits