Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

No Krievijas gūsta atgriezušies jau 1183 ukraiņi

Piektdien pēc kārtējās gūstekņu apmaiņas no Krievijas gūsta atgriezušies 45 Ukrainas aizstāvji, līdz ar to kopējais kopš pilna mēroga kara sākuma no Krievijas gūsta atbrīvoto Ukrainas karavīru skaits sasniedzis 1183, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) pārstāvis Andrijs Jusovs.

"Tikko pabeigta kārtējā apmaiņa, un mājās atgriezušies 45 Ukrainas aizstāvji, un tas nozīmē, ka kopš Krievijas pilna mēroga agresijas sākuma jau 1183 ukraiņi apmaiņu rezultātā atgriezušies mājās, un turpinās darbs pie tālākām apmaiņām," nacionālā telemaratona "Vienotās ziņas" ēterā sacīja izlūkdienesta pārstāvis.

Visiem atbrīvotajiem nepieciešams ilgstošs rehabilitācijas process, atbrīvoto vidū ir arī ievainotie, skaidroja Jusovs. Karavīri gūstā nonākuši Ukrainas austrumos.

Ukraina strādā pie tā, lai panāktu visu karavīru atgriešanos no gūsta. Turklāt šobrīd aktīvi tiek veidots apmaiņas fonds ar tiem Krievijas karavīriem, ko pavēlniecība pametusi likteņa varā okupētajās teritorijās, skaidroja amatpersona.

Jusovs arī norādīja, ka Ukraina izrāda lielāku interesi par savu karavīru atbrīvošanu no gūsta nekā Krievija par saviem karavīriem.

Vaicāts par sadarbību ar starptautiskajām organizācijām apmaiņas jautājumos, Jusovs sacīja: "Ja runājam par apmaiņas un atgriešanās procesu, tad visupirms tie ir Ukrainas pūliņi un darbs."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits