Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Liesmas apdraud Losandželosu

Ugunsdzēsēji pirmdien izmisīgi turpināja dzēst nekontrolējamos meža ugunsgrēkus, kas, izpletušies Losandželosas apkaimē Kalifornijas štatā ASV, apdraud aptuveni 12 tūkstošus ēku un liek to iemītniekiem evakuēties. Divi glābēji gājuši bojā, ar dienesta auto nogāžoties kraujā, ziņo AP. Kalifornijā izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Liesmas, kas izcēlās pagājušajā trešdienā, līdz šim iznīcinājušas vismaz 17 tūkstošus hektāru lielu teritoriju, un viens no ugunsgrēkiem pirmdien plosījās blīvi apdzīvotā kalnu rajonā tikai 30 kilometru no Losandželosas. Liesmu dzēšanai mobilizēti vairāk nekā divi tūkstoši ugunsdzēsēju, izmantotas arī lidmašīnas. Līdz šim viņiem izdevies ierobežot aptuveni tikai piecus procentus no liesmām. Glābēju darbu apgrūtina ārkārtīgi augstā gaisa temperatūra, kas dažviet sasniegusi pat 28 grādus pēc Celsija. Sinoptiķi prognozē, ka lielais karstums saglabāsies arī nākamās dienas.

Ugunsnelaime nopostījusi vismaz 18 māju, bet amatpersonas prognozē, ka šī bēdīgā statistika pieaugs. "Mūsu kaimiņi atsūtīja visu pārējo nodegušo māju attēlus," sacīja Beta Halāsa, kura zaudēja mitekli. "Mēs dzirdējām, ka nodegušas vairāk nekā trīsdesmit ēkas."

Glābēji īpašu uzmanību pievērsuši uguns dzēšanai Vilsona kalna apkaimē, jo liesmas atrodas bīstami tuvu Losandželosas lielāko televīzijas kanālu un radio, kā arī glābšanas dienestu raidītājiem. Apdraudēta arī vēsturiskā Vilsona kalna observatorija un divi tajā izvietotie milzu teleskopi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits