Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Krievijas uzbrukumi atkal izraisījuši energoapgādes traucējumus Ukrainā

Krievijas raķešu uzbrukumi un energoapgādes objektu apšaudīšana atstājusi vairākus Ukrainas ciematus, pilsētiņas un atsevišķus divu pilsētu rajonus bez elektrības, trešdien paziņojušas Ukrainas varasiestādes.

 

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis aicinājis ukraiņus censties apzināti taupīt elektroenerģiju.

Naktī Krievijas karaspēks atkal apšaudīja apakšstacijas un citus infrastruktūras objektus.

Apšaudes atstājušas bez elektroapgādes un ūdens vairākus Enerhodaras rajonus, ziņo pilsētas mērs Dmitro Orlovs. Enerhodara atrodas blakus Zaporižjas atomelektrostacijai (AES).

Raķetes nodarījušas nopietnus bojājumus energoapgādes objektam Krivijrihas reģionā. Reģiona gubernators ziņo, ka uzbrukums nogriezis elektroapgādi ciematiem, pilsētiņām un vienam no Krivijrihas rajoniem.

Krievijas karaspēks jau gandrīz divas nedēļas intensīvi ar raķetēm, droniem un citiem ieročiem uzbrūk Ukrainas kritiskajai infrastruktūrai, sākot jaunu fāzi šajā karā un vēl vairāk pārbaudot ukraiņu izturību.

Zelenskis otrdien tviterī pavēstīja, ka kopš 10.oktobra nodarīti postījumu gandrīz trešdaļai Ukrainas spēkstaciju, izraisot plašus elektroapgādes traucējumus visā valstī.

Vēlāk Zelenskis video uzrunā norādīja, ka ierīču izslēgšana un citas darbības, lai taupītu enerģiju pīķa patēriņa stundās, palīdz "visai valstij".

Prezidents arī pateicās Ukrainas karavīriem, kas notriekuši raķetes un Irānā ražotos bezpilota lidaparātus, ar kuriem Krievija uzbrūk energoapgādes objektiem.

Rietumvalstis ir apsolījušas Ukrainai piegādāt vairāk pretgaisa aizsardzības sistēmu, lai palīdzētu tai cīnīties pret gaisa uzbrukumiem. Ukraina jau izvietojusi sistēmu, ko nesen saņēma no Vācijas, un tā labi darbojas pret Krievijas uzbrukumiem, pavēstīja Zelenskis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits