Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Kamuflāžā tērpies Dziņpins pārrauga Ķīnas militārās varenības izrādi

Vien dažas stundas pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps Ķīnai bija veltījis asu kritiku, sev ierasti viedokli paužot vietnē Twitter, kur apvainoja Ķīnu bezdarbībā Ziemeļkorejas radīto draudu ierobežošanā, Ķīnas prezidents Sji Dziņpins pārraudzīja vērienīgu militāro parādi, kurā demonstrēts jaunākais bruņojums, vēsta CNN.

Parāde rīkota pasākumu sērijas ietvaros par godu Ķīnas bruņoto spēku - Tautas atbrīvošanas armijas - 90. gadskārtai. Tiek uzskatīts, ka parāde kalpoja arī kā kārtējais Sji Dziņpina varas apliecinājums dažus mēnešus pirms Ķīnas Komunistiskās partijas 19. kongresa - prezidents parādi pārraudzīja, tērpies kamuflāžas uniformā.

Interesanti, ka parāde notika nevis Pekinā, bet militārajā bāzē, kas atrodas tuksnesī autonomajā Iekšējās Mongolijas reģionā. 

Parādē tika iesaistīti 12 tūkstoši karavīru, kurus, stāvot armijas apvidus automobilī, inspicēja Ķīnas prezidents. Tāpat parādē piedalījās 100 kaujas lidaparāti un vēl 600 dažāda veida tehnikas vienības, apmēram puse no kurām, ja var ticēt Ķīnas Aizsardzības ministrijas teiktajam, iepriekš publikai nav tikusi izrādīta.

Vislielāko uzmanību piesaistīja Ķīnas jaunais kaujas lidaparāts J-20, kas, līdzīgi kā modernie ASV lidaparāti F-22 un F-35, faktiski ir radariem neredzams.

Analītiķis un politoloģijas profesors Čans Bahui norāda, ka ar šo demonstrāciju apstiprināts - Ķīnas jaunie lidaparāti "ir gaisā", un tas faktiski uztverams kā signāls kaimiņzemēm par to, kurš būs dominējošais spēks reģiona gaisa telpā.

Tāpat Ķīna izrādīja jaunāko modifikāciju savai 2009. gadā bruņojumā ieviestajai starpkontinentālajai ballistiskajai raķetei DF-31A (jaunā modifikācija - DF-31AG). Analītiķi uzskata, ka šīs modifikācijas raķeti iespējams aprīkot ar vairākām kaujas galviņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits