Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Vilks: Šogad budžeta grozījumus nepieļaušu

Šogad budžetu neatvērsim un grozījumus neveiksim, es nepieļaušu budžeta graušanu, otrdien no rīta LNT raidījumā 900 sekundes strikts bija finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība). Viņaprāt, ja ir nepieciešamība pēc papildu naudas, var izmantot finansējumu no neparedzētiem gadījumiem atvēlētajiem līdzekļiem, kā arī ietaupījumus no ārējā parāda apkalpošanas.

Finanšu ministrs nevarēja prognozēt, cik daudz naudas varētu piešķirt Krievijas embargo skartajiem uzņēmumiem, jo nodokļu brīvdienas Valsts ieņēmumu dienestam patlaban ir lūguši tikai četri uzņēmumi. Viņaprāt, piena un dārzeņu ražotājiem no Eiropas Savienības būtu jāsaņem kompensācijas un lauksaimniekiem un Zemkopības ministrijai būtu jāpārliecina Brisele, ka pierobežas valstī situācija ir citāda nekā pārējā Eiropā.

Kā nākamā gada budžeta prioritātes Vilks nosauca aizsardzību un veselības nozari, pēdējā esot nesakārtota un attīstībā palikusi 90. gadu vidū.

Vilks vairākkārt atgādināja, ka nevar dzīvot ar "trekno" gadu loģiku, ir jābūt pragmatiskai, sabalansētai pieejai valsts naudas tērēšanai, jo ekonomikas izaugsme sarūk. Šogad un nākamgad Finanšu ministrija pieaugumu paredz 2,5 - 2,8% robežās (iepriekš - 4%).

Jau ziņots, ka Krievija 8. augustā noteikusi pilnīgu embargo liellopu gaļai, cūkgaļai, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieram, pienam un piena produktiem, kas tiek importēti no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Šajā sarakstā gan nav iekļautas šprotes, tāpat arī saldējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas