Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Muižniece: Obligātā vakcinācija pret Covid-19 būs tikai kā beidzamā alternatīva

Pirms Ministru kabinetā tiek turpinātas diskusijas par obligāto vakcinēšanos pret Covid-19 atsevišķu pakalpojumu sniedzējiem, vispirms ir nepieciešams strādāt pie cilvēku motivēšanas un skaidrošanas par Covid-19 vakcīnas ieguvumiem, aģentūrai LETA ar padomnieces Ilzes Krūkles starpniecību pauda izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

Savukārt obligāta vakcinācija tiks atstāta tikai kā beidzamā alternatīva. 

Muižniece atzīmēja, ka trešdien abu ministriju - Izglītības un zinātnes ministrijas un Veselības ministrijas - komunikācijas cilvēki tikās, lai gatavotu plānu aktīvākai sabiedrības izglītošanai. "Bet pārāk ilgi ar šo lēmumu vilcināties arī nedrīkst, lai nozarēm un pašiem darbiniekiem ir skaidrība par situāciju, kāda tā būs un ar ko var nākties rēķināties," viņa piebilda.

Pēc Muižnieces sacītā, ja valdība nonāks līdz beidzamajam scenārijam - lēmumam par nozaru noteikšanu, kuru darbiniekiem vakcinācija varētu būt obligāta, un šis lēmums būs datos balstīts, pamatots, un pārliecinoši izskaidrots, tad diemžēl tas būs jādara. "Bet tas ir galējais, ko varētu darīt," viņa piebilda.

"Es noteikti vēlos uzsvērt, ka tie nedrīkst būt tikai skolotāji un bērnudārzu darbinieki, obligātā vakcinācija tad jānosaka arī policistiem, mediķiem, sociālajiem darbiniekiem. Valdības un mūsu uzdevums tagad, pirms šī lēmuma, būs vēl aktīvāk motivēt un skaidrot vakcinācijas nepieciešamību," sacīja Muižniece. 

Kā norādīja Muižniece, redzams, ka līdzšinējās Veselības ministrijas sabiedrības informēšanas aktivitātes nav devušas pietiekamu rezultātu, tāpēc ir gatavi nākt talkā gan ar idejām par skaidrojošiem un motivētiem pasākumiem, gan praktisko realizāciju. 

LETA jau ziņoja, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) valdības sēdē aicināja atbildīgās ministrijas "nopietni apsvērt" atsevišķu pakalpojumu sniedzējiem noteikt obligātu vakcināciju pret Covid-19. Viņš aicināja Veselības ministriju, Tieslietu ministriju un Operatīvās vadības grupu "nopietni apsvērt" iespēju, vai atsevišķu pakalpojumu sniedzējiem nevajadzētu paredzēt obligātu vakcināciju pret Covid-19.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas