Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ap Vienotību savelkas tumšāki mākoņi

Koalīcijai nav svarīgāka uzdevumu kā valsts budžeta pieņemšana, ko savstarpējās attiecības nedrīkst apdraudēt, bet pēc tam valdības partijām ir jānoskaidro, vai tādā veidā tās vēl spēj gadu strādāt kopā, uzskata Saeimas deputāts Arvils Ašeradens (Vienotība). Koalīcijas partneri no Reformu partijas (RP) un Nacionālās apvienības (NA) sestdien Vienotības domes sēdē Cēsīs tika vainoti sarežģītajā budžeta sagatavošanas procesā, kuru bremzējis sabiedroto uzstājīgais tonis, šantāža un ultimāti.

Kad pēc sēdes Diena to lūdza komentēt Reformu partijas līderim Edmundam Demiteram, viņš saniknojās - ne tik daudz tāpēc, ka iztraucēts sestdienā, kad nevēlas domāt par partiju attiecībām, bet gan Vienotības augstprātības dēļ. "Mani kaitina Vienotības tipāži, kas mūs mēģina mācīt, bet paši tracina sabiedrību. Jebkura prioritāte, kas nav Vienotības prioritāte, tiek saukta par ultimātu," teica Demiters. RP frakcija pirmdien uz tikšanos ir uzaicinājusi labklājības ministri Ilzi Viņķeli (Vienotība), ko var uzskatīt kā atbildes reakciju uz premjera Valda Dombrovska (Vienotība) kritisko attieksmei pret izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP).

Labklājības ministre I. Viņķele uz tikšanos ieradīsies, taču viņai būšot nepieciešamas vismaz četras stundas, lai atbildētu uz visiem RP uzdotajiem jautājumiem. Ja sarunai būs atvēlēta tikai stunda, tad acīmredzot partijai ir citi mērķi, žurnālistiem teica Viņķele. Viņa pieņem, ka "uzbrukums ir labākā aizsardzība". RP līderis Demiters gan sacīja, ka sarunai nav paredzēta pat stunda, bet aptuveni 40 minūšu. Taču uz visiem jautājumiem Viņķelei nelikšot atbildēt. Šis ir pirmais gadījums, kad RP izsauc kāda partnera ministru uz savu sēdi. Kopš RP vada Demiters, tā ir mainījusi savu stilu - kļuvusi agresīvāka - un labi saprotas arī ar opozīcijā esošo Zaļo un Zemnieku savienību, ar kuras vadošajiem politiķiem Demiters visai bieži redzēts draudzīgi runājamies.

Vienotības situācija pašlaik nav tā labākā, to sarežģī arī tās līderu asie izteikumi par partneriem, kuri uz to momentā reaģē. Tas var mazināt visu valdības partiju izredzes Saeimas vēlēšanās.

Pilnu rakstu "Ap Vienotību savelkas tumšāki mākoņi" lasiet pirmdienas, 30.septembra, laikrakstā Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas