Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saltu ražotājs vēršas tiesā par nepatiesas informācijas izplatīšanu un reputācijas graušanu

Uzņēmums Pro Vape, kas ražo Latvijā nopērkamās elektroniskās cigaretes Salt Switch, vērsies tiesā, prasot atsaukt izskanējuši nepatieso informāciju Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā saistībā ar uzņēmuma ražotās produkcijas ietekmi uz veselību, norāda uzņēmumā.

"Normatīvajos aktos tādu produktu kā alkohols, tabakas izstrādājumi, elektroniskās cigaretes u.c. aprite ir sevišķi stingri regulēta. Tas, ka minēto produktu lietošana var nodarīt kaitējumu cilvēka veselībai, nedod tiesības publiskajā telpā izvirzīt absurdas, faktos nebalstītas apsūdzības šo produktu ražotājiem un pārdevējiem," norāda ražotājs. 

Uzņēmuma Pro Vape ieskatā, tieši ar šādiem apgalvojumiem klajā nācis kāds Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas ārsts. Šā gada 20.martā Latvijas sabiedrisko mediju portālā raidījumā (krievu valodā) "Jauna diena" tika publicēts sižets, kurā mediķis apgalvoja, ka mēs "spļaujam uz likumu", ka mūsu produktu lietošanas rezultātā "nākotnē būs simtiem tūkstošu priekšlaicīgu nāves gadījumu", ka "bērni, pusaudži, jaunieši mirs, jo tirgotāji pārkāpj likumu", ka "cilvēki tiešām mirst no saltiem", ka mūsu uzņēmums "pārkāpj likumu, pārdod produktu, no kura daudzi bērni, pusaudži saslims un nomirs priekšlaicīgi," utt.

"Mūsu sabiedrībā ir pieņemts ar lielu cieņu izturēties pret ārstiem un uzticēties viņu teiktajam. Šī uzticēšanās uzliek pienākumu atbildīgi informēt sabiedrību, nevis sacerēt nepamatotas apsūdzības, kas adresētas konkrētam uzņēmumam. Gribam atkārtoti uzsvērt, ka Pro Vape konsekventi ievēro likumus, neražo un nepārdod savu produkciju bērniem un pusaudžiem. Mūsu mērķa grupa ir pieauguši cilvēki, kuri apzināti izvēlas elektroniskās cigaretes, kas nodara mazāku kaitējumu veselībai, salīdzinājumā ar tradicionālajiem tabakas izstrādājumiem. Tas nav mūsu apgalvojums, bet gan daudzu zinātnieku un mediķu, tostarp Pasaules veselības organizācijas oficiāls atzinums," stāsta uzņēmumā.

Pro Vape uzskata par savu pienākumu vērsties pret izplatīto dezinformāciju, jo sabiedrības interesēs ir saņemt patiesus faktus, nevis aplamus un faktos nebalstītus pieņēmumus. "Tāpat vēlamies panākt, lai mūsu valstī nepamatota uzņēmēju reputācijas graušana nepaliktu nesodīta," vēsta ražotājs.

Vadoties no šiem apsvērumiem, SIA Pro Vape ir vērsies tiesā, prasot atsaukt nepatieso informāciju, kā arī piedzīt materiālu kompensāciju par uzņēmuma reputācijas graušanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas