Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rīgas satiksmes ziedotie desmit autobusi sasnieguši Kijivu un nodoti pašvaldībai

Ukrainas galvaspilsētā Kijivas pašvaldībai šodien nodoti desmit Rīgas pašvaldības ziedotie autobusi, kuros tika atvestas arī apmēram 50 tonnas Latvijas iedzīvotāju saziedotās humānās palīdzības.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, Rīga bija pirmā pilsēta, kas pērn aprīlī, dažus mēnešus pēc kara sākuma, ziedoja Kijivai pirmos 11 autobusus. Šim piemēram tagad seko arī citas Eiropas pilsētas. Līdzīgi Saeima uzņēmusies vadošo lomu, sniedzot politisko atbalstu Ukrainai un nosodot Krievijas agresiju, uz līdzīgu rīcību iedrošinot citu demokrātisko valstu parlamentus.

Saņemot Latvijas ziedojumus, Ukrainas galvaspilsētas mērs Vitālijs Kļičko norādīja, ka Kijivā iedzīvotāju skaits patlaban ir sasniedzis gandrīz pirmskara līmeni - pilsētai ir jānodrošina pakalpojumi 3,6 miljoniem iedzīvotāju.

Savukārt Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) nododot Rīgas dāvinātos autobusus Kijivai uzsvēra, ka šis nav tikai Ukrainas karš, šī esot cīņa par visu Eiropu. 

"Ceram, ka Rīgas dāvinātie autobusi būs noderīgs atbalsts šajā cīņā. Ukraiņi ir drosmīga un īpaša nācija, kam izdevies atvērt latviešu un visas pasaules sirdis. Esmu pārliecināts, ka Ukraina šajā karā uzvarēs. Rīga ir un vienmēr būs ar Ukrainu," teica Ratnieks.

Kara laikā Kijivā ir nogalināti 150 iedzīvotāji, arī pilsētas infrastruktūra ir smagi cietusi, ir nopostītas vairāk nekā 700 ēkas, ir nepieciešams ugunsdzēsības un neatliekamās palīdzības transports. Katra palīdzība ir no svara, uzsvēra Kļičko. Ukrainas cilvēki šajā karā aizstāv savas mājas un ģimenes, motivācija šajā cīņā ir milzīga, tādēļ Ukraina neapšaubāmi uzvarēs, pauda Kijivas mērs.

Rīgas pašvaldība Ukrainas galvaspilsētas sabiedriskā transporta parka atjaunošanai ziedotie autobusi būs papildinājums karā izpostītajam Kijivas autoparkam un nodrošinās transporta pārvadājumus pilsētā, kurā elektrības pārrāvumu dēļ nevar kursēt trolejbusi un tramvaji. Ar autobusiem Kijivā nogādāti arī Latvijas iedzīvotāju ziedojumi ar Ukrainas iedzīvotājiem nepieciešamajām pārtikas, saimniecības, higiēnas un medicīnas precēm.

Kā ziņots, Rīgas dome pērn decembrī lēma ziedot vēl 10 sabiedriskā transporta satiksmes autobusus Kijivai papildus 11 autobusiem, kuri Ukrainas galvaspilsētā nonāca pērn aprīlī.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas