Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

VUGD: Lieldienu brīvdienās reģistrēts milzīgs ugunsgrēku skaits (papildināts 11:22)

Šajās svētku brīvdienās bija "milzīgs skaits" ugunsgrēku - teju 500, šorīt intervijā LNT raidījumam 900 sekundes sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons.

Viņš teica, ka jābūt gana skarbam un jāatzīst, ka neprotam svinēt svētkus sausā, saulainā laikā. To viņš pamatoja ar "nenormāli lielu" ugunsgrēku skaitu brīvdienās, kas bieži vien bija kūlas ugunsgrēki - vakar to bijis vairāk nekā 190. 

VUGD apkopotā statistika liecina, ka Lieldienu brīvdienās ugunsgrēkos gāja bojā viens cilvēks, bet cieta seši, no kuriem trīs - kūlas ugunsgrēkos.

Aizvadītajās Lieldienu brīvdienās VUGD saņēma 743 izsaukumus, no kuriem 613 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem 473 uz kūlas ugunsgrēkiem un 58 uz glābšanas darbiem, bet 73 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Eklons arī uzskata - kamēr nemainīsies cilvēku domāšanas veids, kūlu turpinās dedzināt, jo degušas ne tikai nesakoptas teritorijas, bet bija arī vairāki niedru degšanas gadījumi, kas liecina par ļaunprātīgu vai neuzmanīgu rīcību. Viņš aicināja cilvēkus nebūt vienaldzīgiem un pievērst uzmanību arī tam, ko dara citi.

Taujāts par to, cik bieži tiek sodīti kūlas ugunsgrēku vaininieki, Eklons atzina, ka bieži vien šādi ugunsgrēki notiek ārpus pilsētas un liecinieku ir maz.

Pievienotas 3. un 4.rindkopa ar VUGD apkopoto statistiku

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē