Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sociālo jautājumu eksperts: Neliekas pareizi, ka nevienlīdzības mazināšanu saista ar darbaspēka nodokļiem

"Neliekas pareizi, ka pieteiktais mērķis - sociālās nevienlīdzības mazināšana - tiek sasiets kopā ar darbaspēka nodokļiem. Uzdevums ir pareizs, bet tas jārisina citādi," ceturtdienas laikrakstam Diena sacīja sociālo jautājumu eksperts Pēteris Leiškalns.

"Mēģinājums sajūgt šo mērķi ar diezgan murgaino ideju par progresivitāti neapliekamā minimuma skalā... Jo tas palīdzēšot mazo algu saņēmējiem. Ko lai te saka? Pirmkārt, darba devēji ir piekrituši arodbiedrību prasībai palielināt minimālo algu, sākot ar nākamo gadu. Par 12,5%. Ekonomika tik ātri neaug, bet lai nu būtu - tas ir reāls atbalsts mazo algu saņēmējiem. Bet nevajag putroties! Ir parādījies jēdziens "Džini koeficients algu saņēmējiem". Tāda nav! Ir Džini koeficients mājsaimniecībām. Nevar skatīties tikai pēc algas lieluma!" skaidroja P.Leiškalns.

"Ja tev alga ir 225 lati, tu esi nabags, ja 500 - tu esi bagāts. Tā nav pareizi. Alga reprezentē tikai konkrēto cilvēku - jautājums ir, ko viņš reprezentē, ieejot pārtikas veikalā. Un tad var izrādīties, ka tas "bagātais" 500 latu algas saņēmējs reprezentē vēl četras apgādājamas personas. Un viņam vajag, simboliski izsakoties, nevis vienu, bet piecus maizes kukulīšus," sacīja eksperts.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas Dienā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē