Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Reformu partija: Darbaspēka nodokļu sloga mazināšana devusi jūtamu ieguldījumu valsts budžeta izpildē

Vislielāko pieaugumu valsts konsolidētā kopbudžeta izpildē šā gada pirmajos piecos mēnešos ir nodrošinājis tieši darbaspēka nodokļu ieņēmumu pieaugums. Tas liecina par IIN samazināšanas efektīvu ieguldījumu ekonomikas attīstībā un jaunu darbavietu veidošanā valstī, uzsver Reformu partijas Saeimas frakcijas deputāte Zanda Kalniņa – Lukaševica.

Pēc Valsts kases datiem ieņēmumi no sociālās apdrošināšanas iemaksām auguši par 48 miljoniem latu, bet ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) - par 33,6 miljoniem latu jeb 9, 6 %.  

„Jaunākie budžeta dati apliecina, ka IIN samazināšana no šā gada jau dod rezultātu un palīdz uzņēmējiem attīstīties. Turpmāka IIN samazināšana dos arvien lielāku stimulu ražošanas attīstībā un jaunu darbavietu izveidē. Tāpēc tieši tagad, ņemot vērā pozitīvās tautsaimniecības attīstības tendences, ir svarīgi darba devējiem un darba ņēmējiem parādīt, ka valdība neatkāpsies no apņemšanās 2015.gadā IIN samazināt līdz 20%,” akcentē Zanda  Kalniņa-Lukaševica. 

Konsekventa uz ekonomikas attīstību vērsta darbaspēka nodokļu politika veicina arī ēnu ekonomikas mazināšanu: vairāk uzticoties valstij, cilvēki izvēlas godīgi maksāt nodokļus, nevis saņemt algu aploksnē, lai šādi palielinātu savus ienākumus, piebilst Reformu partijas deputāte.

Šā gada maijā valsts konsolidētā kopbudžeta pārpalikums pieaudzis līdz 187,1 miljonam latu, galvenokārt tādēļ, ka ar uzviju pildās valsts pamatbudžets un pašvaldību budžeti. Salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo laika posmu, tas ir, gada pirmajiem pieciem mēnešiem, konsolidētā kopbudžeta finansiālā bilance uzlabojusies par 155,4 miljoniem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē