Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Druviete draud ar demisiju, ja nedos naudu skolotāju algām

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (Vienotība) neizslēdz iespēju demisionēt gadījumā, ja netiks atrasti līdzekļi skoltoāju algām. 

Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā Druviete sacīja, ka nepieciešms 1,2 miljoni eiro pedagogu algas minimālās likmes, kas ir 420 eiro, nodrošināšanai, un 1,3 miljoni eiro piemaksām par pakāpēm. "Šī nauda iepriekšējā vai pat vēl iepriekšējā ministra darbības laikā netika ierēķināta. Tātad – tā nav pazudusi, šīs naudas gluži vienkārši nav," teica ministre. 

Valsts kancelejai jau nosūtīti dokumentu pakete par iespējamiem grozījumiem noteikumos, kas paredz veidu, kā tiks aprēķinātas pedagogu algas, bet šī summa ministrijas budžetā nav. "Ja gadījumā tiek uzskatīts, ka šī trūkstošā - neierēķinātā nauda, par ko šī valdība nevar būt atbildīga, jāatrod ministrijas budžetā, tad es arī lūgtu norādīt kam to noņemt – vai augstkolām, vai zinātniekiem, vai sportam. Tādēļ būs pilnīgi noteikti šī nauda jārod. Ja tas netiks izdarīts, tā jau būs pavisam cita saruna," norādīja Druviete, piebilstot: "Tādā gadījumā es nevarēšu uzņemties atbildību par saistībām, kuras mēs esam uzņēmušies parakstot šīs valdības deklarāciju,".

Jautāta, vai tas nozīmē, ka viņa atkāpsies no izglītības un zinātnes ministra amata, Druviete teica: "Iespējams arī šāds risinājums, jo šie ir līdzekļi, par kuru neesamību mēs nevaram uzņemties atbildību. Tā ir valdības un finanšu ministra solidāra atbildība, lai šie līdzekļi tiešām būtu. Arodbiedrība to zina ļoti labi un tieši tādēļ šie protesti ir galvenokārt par to, lai tiktu nodrošināts tas, kas jau ir solīts,".

Diena.lv jau vēstīja, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība 12.maijā rīkos protesta akciju, kas vairāk esot kā atbalsta akcija Izglītības un zinātnes ministrijas  iecerētajām reformām, bet vērsta pret valdību kopumā. Pedagogi lēmuši ar protesta starpniecību brīdināt valdību, ka tai jāpilda valdības deklarācijā ierakstītais. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē