Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

ACTA protestu rīkotāji: Diskusijās jāiesaista arī idejas pretinieki

Diskusijās par Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīguma (ACTA) ratifikāciju jāiesaista arī idejas pretinieki, uzskata pret ACTA rīkotās akcijas organizators Latvijā, Rīgas Juridiskās augstskolas students un pilsoniskās sabiedrības aktīvists Armands Leimanis.

Šodien plkst. 13 apmēram divu stundu garumā pie Ministru kabineta notika Latvijas aktīvistu rīkotais pikets pret ACTA ratifikāciju. Ar protesta akcijas palīdzību tās rīkotāji cer atcelt nolīguma pieņemšanu vai vismaz pieļauj ACTA iesaldēšanu.

A. Leimanis uzreiz pēc protesta beigām portālam Diena.lv pastāstīja, ka uz protestu, pēc viņa aplēsēm, ieradās apmēram 400 cilvēku, kaut gan sociālajā tīklā Facebook.com bija pieteikušies apmēram 3500 akcijas dalībnieku, kas sākotnēji radīja bažas par kārtības uzturēšanu mītiņā. “Manuprāt, ļoti daudzi neieradās, jo medijos pagājušās nedēļas beigās parādījās informācija, ka ekonomikas ministrs esot apturējis ACTA nolīguma pieņemšanu, tomēr tā nav patiesība – vēlreiz uzsveru, ka tas ir tikai iesaldēts.”

Pats ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts iznāca pie akcijas dalībniekiem un organizatoriem apsolīja, ka notiks diskusijas, uz kurām šoreiz aicinās arī idejas pretiniekus, nevis lems par nolīgumu aiz slēgtām durvīm. A. Leimanis arī norāda, ka vēl arvien nav zināms, uz cik ilgu laiku nolīgums ir iesaldēts, bet cer to noskaidrot diskusiju laikā. Viņš arī vēlreiz uzsver, ka Ekonomikas ministrijas apgalvojums par to, ka  ACTA neviesīs izmaiņas likumdošanā, ir mīts. “Ja ACTA tiks ratificēta, tad būs jāpaplašina Krimināllikuma panti,” apgalvo A. Leimanis.

Jautāts, kā viņš pats un citi aktīvisti turpinās cīnīties pret ACTA nolīguma ratificēšanas procesu, Leimanis stāsta, ka viņi turpinās panākt pēc iespējas plašāka sabiedrības iesaistīšanu pārrunu procesos, tāpat tiek gatavotas vēstules Eiropas Parlamentam, jo jāsāk rīkoties globālāk, norāda protesta akcijas rīkotājs.

A. Leimanis bija priecīgs par cilvēku attieksmi un zināšanām par ACTA nolīgumu protestā. “Bija skaidrs, ka ieradās tie, kuriem rūpēja visvairāk un kas zināja vislabāk.”

Plašas protesta akcijas brīvdienās notika arī citās Eiropas valstīs, sevišķi aktīvi mītiņi norisinājās Vācijas pilsētās, Polijā un Zviedrijā, kur bija sapulcējušies vairāki desmiti tūkstoši protestētāju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē