Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Studijām Latvijas Kultūras akadēmijā saņemti 776 pieteikumi

Pirmdien, 18. jūlijā, noslēdzās pieteikšanās bakalaura un maģistra līmeņa studijām Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA), šajā gadā studijām saņemti 776 pieteikumi. Bakalaura studijām saņemti 688 reflektantu pieteikumi, maģistra – 88. Vērtējot pēdējo pāris gadu reflektantu statistiku, novērojams, ka joprojām studijām LKA piesakās stabili augsts reflektantu skaits.

Bakalaura studiju līmenī lielākā reflektantu interese bijusi par LKA un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) kopīgo bakalaura studiju programmu Radošās industrijas (231 pieteikums), liela reflektantu interese bija arī par LKA bakalaura studiju programmas Mākslas apakšprogrammu Starpkultūru sakari (184), kur šajā gadā tika piedāvātas tādas specializācijas kā Latvija– Spānija, Latvija–Francija/Kanāda. Studijām apakšprogrammā Kultūras un mākslu studijas saņemti 152 pieteikumi, savukārt apakšprogrammā Drāmas un teksta studijas pieteikušies 42 reflektanti.

8. jūlijā noslēdzās pieteikšanās akadēmiskajā bakalaura studiju programmā Audiovizuālā māksla un maģistra studiju programmām. Studijām bakalaura studiju programmā Audiovizuālā māksla pieteicās un iestājpārbaudījumus kārtoja 79 reflektanti.

Savukārt maģistra studiju līmenī lielākā reflektantu interese šajā gadā bija par akadēmisko maģistra studiju programmu Audiovizuālā un skatuves māksla (45 pieteikumi) un akadēmiskās maģistra studiju programmas Mākslas apakšprogrammu Kultūras menedžments (22 pieteikumi). Studijām starptautiskajās maģistra studiju programmās Radošās industrijas un izaugsmes menedžments (kopīga programma ar RTU) un Kultūras mantojuma pārvaldība un komunikācija saņemts 21 pieteikums.

Līdz 26. augustam LKA pagarina pieteikšanos maģistra studijām, piedāvājot pieteikties vakantajām budžeta un maksas studiju vietām LKA un RTU kopīgajā akadēmiskajā maģistra studiju programmā Radošās industrijas un izaugsmes menedžments (Creative Industries and Growth Management, studijas angļu valodā), kā arī maksas studiju vietām LKA akadēmiskajā maģistra studiju programmā Kultūras mantojuma pārvaldība un komunikācija un LKA akadēmiskās maģistra studiju programmas Mākslas apakšprogrammā Kultūras menedžments.

No 22. līdz 26. augustam LKA norisināsies pieteikšanās studijām akadēmiskajā doktora studiju programmā Mākslas (specializācija – Kultūras teorija) un profesionālās doktora studiju programmas Mākslas apakšprogrammā Audiovizuālā māksla, teātris un laikmetīgā deja (kopīga programma ar Latvijas Mākslas akadēmiju un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju). Vairāk informācijas: https://lka.edu.lv/lv/gribu-studet-akademija/studijas/doktora-studijas/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja