Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Egļu drūzmēšanās pilsētas centrā. Katrīna Neiburga un Andris Eglītis Ventspilī veidos instalāciju Biežņa

No. 26. decembra līdz 9. janvārim Ventspils koncertzāles Latvija apmeklētājiem būs iespēja nokļūt biežņā – mākslinieku Katrīnas Neiburgas un Andra Eglīša veidotā telpā instalācijā, kurai dots tāds pats nosaukums

Ir ierasts un pašsaprotami, ka svētku laikā gadumijā visapkārt veidojas biežņa. Drūzmējas ēdiens uz galdiem, drūzmējas cilvēki veikalos un pasākumos, drūzmējas egles, no meža ienākot ierobežotas platības telpās. 

Biežņa Ventspils koncertzālē Latvija būs mākslinieku tandēma Katrīnas Neiburgas un Andra Eglīša, kā arī koncertzāles radošās komandas kopīgi veidots skats jeb šīs drūzmēšanās metafora, kurai cauri sava mūža garumā iet egle. No maza, koši zaļa un "daudzsološa" stādiņa podā līdz… sausam kokmateriālam, ar ko tik ļoti lepojamies un kurš šobrīd zelta vērts.

"Ventspilī veidotā egļu instalācija Biežņa ir kā salidojums. Dažādu paaudžu un vecuma, ķermeņa formu un izmēru šīs priežu dzimtas ģints koku satikšanās jeb sadrūzmēšanās pilsētas centrā, kādā ļoti īpašā notikumā," joprojām saglabājot intrigu par koncertzālē gaidāmo, stāsta Katrīna Neiburga.

Turpinot domu par egles ceļu svētku laikā, apmeklētāji būs aicināti piedalīties Biežņas veidošanā. No 26. decembra pie ieejas Biežņā (no koncertzāles brīvdabas skatuves puses) atradīsies savu mūžu nokalpojušo eglīšu savākšanas punkts. Ģimenē vai kolektīvā svētkus pavadījušās eglītes aicināts nest ikviens, tādējādi audzējot biežņu, kas atrodas koncertzāles iekšpusē. Atnestās eglītes ik dienu papildinās instalāciju.

Biežņas noslēgumā, 8. un 9. janvārī, ar vairākiem koncertiem ierobežotam klausītāju lokam pirmatskaņojumu Latvijā piedzīvos komponista Maikla Gordona darbs Timber perkusionistu ansambļa Koksnes sekstets jeb Guntara Freiberga, Mikus Bāliņa, Elvija Endeļa, Ernesta Mediņa, Reiņa Tomiņa un Edgara Zaura izpildījumā.

Ar šī opusa atskaņojumu iesāksies jau ilgi plānotā un lolotā Gordoniāde Latvijā – četru komponista darbu cikla atskaņojums dažādos kontekstos ilgākā laika periodā, koncertzālei Latvija sadarbojoties ar procesuālās mākslas izstādi Savvaļa Drustu apkaimē un festivālu Zemlika Durbē.

Biežņa apmeklētājiem būs atvērta no  26. decembra plkst. 15 līdz 9. janvārim. Noteiktos laika periodos (skat. koncertzāles Latvija mājaslapu, kā arī sociālo tīklu profilus) Biežņa būs aplūkojama, izbrienama un piedzīvojama bez ieejas maksas, ievērojot valstī spēkā esošos ierobežojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja