Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

papildināta (13:03) - Notiks komponista Riharda Vāgnera jubilejai veltīti svētki

Trešdiens, 22. maijā, visā pasaulē tiks atzīmēta Riharda Vāgnera divsimtā jubileja un, godinot izcilo komponistu, Latvijas Radio 3 Klasika, sadarbībā ar mūzikas izdevniecību  Upe tuviem un tāliem aicina uz svētkiem Riharda Vāgnera ielā, pavēstīja Latvijas Radio pārstāve Ilze Zvaigzne.

No plkst. 14 līdz 15 Latvijas Radio 3 Klasika piedāvās tiešo translāciju no Riharda Vāgnera ielas, kuras 4. namu komponists savulaik gandrīz divus gadus saucis par savām mājām. Tiešraides laikā slavenākās opermūzikas tēmas sacilpos trombonists Vairis Nartišs, bet par kādreizējā teātra un visas ielas vēsturi stāstīs Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis.

Diriģentam Imantam Resnim tiks vaicāts par Riharda Vāgnera partitūru iestudēšanas smalkumiem un zemūdens akmeņiem, bet dziedātāji Liene Kinča un Armands Siliņš kliedēs bažas par viņa mūzikas ietekmi uz balsi. Pianists Vestards Šimkus piekritis pastāstīt par komponista attiecībām ar klaviermūziku.

Interesenti un garāmgājēji aicināti piedalīties tiešraides tapšanā un tās noslēgumā uzsaukt kopīgu tostu komponista skaņdarbu radošai atskaņošanai.

Tiešraidi no Riharda Vāgnera ielas vadīs Dina Dūdiņa – Kurmiņa, to klausīties varēs arī internetā www.latvijasrdaio.lv.

Savukārt no plkst. 9 līdz 17 Latvijas Nacionālās operas (LNO) telpās notiks komponista Riharda Vāgnera jubilejai veltītās Latvijas pasta izdotās aploksnes zīmogošana. Aploksne izdota 1000 eksemplāru tirāžā, un tās dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva. "Aploksnē attēlots komponista portrets, Latvijas Nacionālā opera un Rīgā aizsāktās operas Rienci notis," atklāj LNO pārstāve Ieviņa Ancena.

LNO aicina ikvienu interesentu apmeklēt arī Riharda Vāgnera tetraloģijas Nībelunga gredzens ģenerālmēģinājumus. Cikla pirmās operas Reinas zelts ģenerālmēģinājums notiks otrdien, 28. maijā, plkst. 19, operas Valkīra ģenerālmēģinājums – trešdien, 29. maijā, plkst. 18, bet trešās operas Zīgfrīds ģenerālmēģinājums – piektdien, 31. maijā, plkst. 17. Tetraloģijas noslēguma operas Dievu mijkrēslis pilna apjoma ģenerālmēģinājuma publiskošanu liedz izrādes ilgums – sešarpus stundu.

Biļetes uz ģenerālmēģinājumiem var iegādāties Biļešu paradīzes un LNO kasēs un internetā

Biļešu cena Ls 10

(Papildināta ar pēdējām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja