Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

FOTO: Zināmas 2010.gada labāko dziesmu nominācijas

20.janvārī  tirdzniecības parkā  Alfa tika atklātas tās dziesmas, kuras Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas žūrija atzinusi par labākajām 2010.gadā. Piecas veiksmīgākās pretendē uz balvu nominācijā, savukārt visas desmit piedalās Alfas organizētajā tautas balsojumā par labāko dziesmu. Iepirkšanās parka apmeklētājiem ir iespēja nodot balsi par vislabāko pagājušajā gadā radīto skaņdarbu, kas arī tiks īpaši apbalvots "Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas" ceremonijā – koncertā 22.

feruārī Latvijas Nacionālajā teātrī, informēja Latvijas skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība LaMPA pārstāve Agrita Bikaviņa.

Minētajā dienā nominētie mūziķi pulcējās pie t/p Alfa informācijas centra, kur tie ne tikai atklāja balsojumu par dziesmām, mielojās ar gardu picu no picērijas "Čili pica" un satikās ar saviem faniem, bet arī piedalījās īpašā ziedot.lv organizētā dāvanu – šī gada simbolu kaķu un zaķu izstrādē. Pasākums izvērtās par īstu rokdarbu pulciņu, kurā tapa dažnedāžādākie personāži, katrs ar savu vārdu un dzīvesstāstu. Izgatavotās lellītes var arī iegādāties un visi iegūtie līdzekļi tiks ziedoti labdarībai.

Nominācijā  "Gada labākā dziesma"  iekļuvuši sekojoši skaņdarbi:

Instrumenti "Zemeslodes"

Prāta Vētra "Gara Diena

Lauris Reiniks "Es skrienu"

Gustavo, pied.Čižiks "Kur mana galodiņa

Kaža "Tici vai nē"

Intriga  par to, vai tautas viedoklis sakritīs ar žūrijas balsojumu tiek uzturēta jau trešo gadu.  2008. Gadā Alfas apmeklētāji bija vienisprātis ar žūriju un par labākajiem tika atzīti grupa "Prāta vētra" ar dziesmu "Ja tikai uz mani tu paskatītos." Taču 2009.gadā viedokļi  tomēr atšķīrās – kamēr žūrija par labāko atzina gada debitantu grupas "Instrumenti" izpildīto Apēst tevi", tauta lēma citādi un pie balvas Ls 500 vērtībā tika Aisha par savu uzpildīto dziesmu "Lelle".

Šogad T/p Alfa apmeklētājiem ir iespēja izteikt savu viedokli arī par šī dziesmām:

Aisha "What For?"

Jānis Stībelis "Pozitīvs

Musiqq "No 10 - 10"

Astro'n'out "Kā luksofors"  

Roberts Lejasmeijers & Candy "Rīts ir tālu vēl"

Balsošana t/p Alfa ilgs līdz pat 20.februārim. Par katru pirkumu virs 1 Ls jebkurā Alfas veikalā pircējs saņems 1 žetonu, kas jāiemet balsošanas stendā. Alfā ir izvietoti 2 stendi - viens pie informācijas centra un otrs pie lielveikala RIMI kasēm. Pie stendiem ir iespēja noklausīties dziesmu fragmentus un noskatīties arī nelielus video. Balsot drīkst neierobežotu reižu skaitu.

Latvijas Mūzikas ierastu Gada balvas ceremonija – koncerts notiks 22.februārī, Latvijas Nacionālajā  teātrī. Mūziķi tiks apbalvoti 16 nominācijās, no kurām viena – labākais radio hits būs zināma februāra sākumā, kad tiks apkopotas visu radiostaciju sagatavotās atskaites par atskaņotajiem skaņdarbiem 2010.gadā. Apkopojumu veic Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas partneri – biedrība "Laipa". 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja