Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Foto: Režisori Oskars Rupenheits un Papa Chi uzņem seriāla Kolektīvs nākamās sērijas

Režisori Oskars Rupenheits un Aivars Čivželis jeb Papa Chi uzņēmuši jaunas epizodes jūnijā gaidāmajam LMT oriģinālseriālam Kolektīvs par Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, informēja seriāla veidotāji.

Kinokomēdiju meistara Oskara Rupenheita epizode Frolovas metode stāstīs par jaunu diriģentu, kuru pirms skates pārņēmis nevaldāms satraukums - rokas trīc tā, ka nav iespējams diriģēt. Par laimi, ir risinājums, kuru zina vecā klavieru skaņotāja Frolova - viņas zināšanas izglābušas diriģentus jau vairākās paaudzēs. Kā ierasts, Rupenheita filmas aktieri ir neprofesionāli tēlotāji - jauno diriģentu atveido Luiss Martins Rozentāls, klavierskaņotājas loma uzticēta Inesei Alšānei, dzied jauktais koris koris Mūza.

Savukārt režisors Papa Chi radījis patiesos notikumos iedvesmotu romantisku komēdiju Maukurs un Zivs, kuras sižets risinās koristiem labi zināmos apstākļos. Tuvojas skate un, kā tas bieži notiek, korī trūkst vīru balsu, tāpēc diriģents nopērk kādu profesionālu dziedātāju, Mūzikas akadēmijas absolventu. Koristi viņu nicīgi apsaukā, bet diplomētais mūziķis pats augstprātīgi nonievā koristu dziedātprasmi.

Režisors filmā izceļ akadēmiskā un cilvēcīgā pretstatus. Galvenajās lomās Elizabete Marija Brante un Edgars Ozoliņš, bet diriģenta lomā iejuties ekspolitiķis Einars Repše. Kora skanējumu šajā sērijā rada dziedātāji no kora Fēnikss un Latvijas Pasta kora, scenārija autors - Jānis Joņevs.

Pirmās Kolektīva sērijas Degsme režisors ir Aiks Karapetjans. Viņa veidotā sērija stāsta par Austrālijas latvieti bez savas deju kopas, kurš atbrauc uz Latviju un tik ļoti grib piedalīties Dziesmu un deju svētkos, ka izlūdzas pieņemt viņu kādā deju kolektīvā.

Savukārt otro Kolektīvs sēriju Gaismas pils uzņēmis režisors Edgars Kaupers. Gaismas pils stāsta par 1985. gadu, kad Haralds Mednis ir atstādināts no virsdiriģenta amata, bet koris viņu izsauc no skatītāju rindām nodiriģēt no programmas svītroto Gaismas pili. Kas pa šo laiku notiek televīzijas busiņā un čekistu kabinetos – tas ir reālā laikā izstāstīts vēsturisks pavērsiens Atmodas pašos sākumos.

Ikvienam korim, deju kolektīvam vai citam svētku dalībniekam bija iespēja kļūt par seriāla scenārija līdzautoru, atsūtot savu stāstu seriāla veidotājiem. Visas sērijas vieno tas, ka to darbība risinās Dziesmu un deju svētku kustības kolektīvos, galvenie varoņi ir šo kolektīvu dalībnieki, un notikumu pamatā ir patiesi stāsti. Vienlaikus seriāla veidotāji uzsver, ka tas nebūs stāsts par Dziesmu un deju svētkiem, svētki ir tikai šo notikumu fons.

Ar XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku lieldrauga LMT atbalstu seriāls Kolektīvs no jūnija būs skatāms LMT Viedtelevīzijā un internetā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja