Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Ziemas pagraba krājumiem

Laiks rudens konservēšanai!

Bumbieru ievārījums, kā arī aveņu ievārījums pagrabā vai pieliekamajā var glabāties līdz pat pavasarim. Kaut gan, visticamāk, tik ilgi tie neizvilks, jo ir tik kārdinoši, ka apēdas jau ar acīm vien.

Savukārt marinētie sīpoli gan domāti tūlītējai ēšanai. Receptē izmantoti sarkanie sīpoli, taču, ja marinādei pievienosit dažas lāses grenadīna sīrupa, arī baltie sīpoli iegūs viegli rozīgu nokrāsu. Šādi marinētus sīpolus pasniedz kopā ar lapu salātiem, tvaicētām zivīm vai kā sastāvdaļu sviestmaizēs.

 

Marinēti sīpoli tūlītējai ēšanai 

Sastāvdaļas: 4 plānos gredzenos sagriezti sarkanie sīpoli, 1 tējk. sāls, 75 ml galda etiķa, 75 ml ābolu sulas, 75 g pūdercukura, 150 ml ūdens

1. No ūdens, sulas un etiķa, cukura un sāls uzvāra marinādi. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un novieto vēsumā. 2. Sīpolus ieliek burkā un pārlej ar marinādi. 3. Tie vislabāk garšo svaigi, bet ledusskapī var glabāties dažas dienas

 

Bumbieru ievārījums ar smiltsērkšķiem

Sastāvdaļas: 2 kg bumbieru, 2 glāzes ūdens vai baltvīna, vai sidra, 3 saujas smiltsērkšķu, 4 glāzes parastā cukura

1. Bumbierus nemizo, noskalo un sagriež gabalos. Pārber ar cukuru un atstāj uz pāris stundām. 2. Smiltsērkšķus noņem no kātiņiem, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, vīnu vai sidru un vāra uz lēnas uguns, līdz tie mīksti. 3. Pievieno sacukurotos bumbierus. 5. Maisot vāra uz nelielas uguns apmēram pusstundu, līdz bumbieri mīksti un ievārījums sāk biezēt. 6. Karstu pilda iepriekš izkarsētās burciņās un uzreiz aizvāko. 7. Uzglabā vēsā vietā.

 

Rudens aveņu ievārījums ar ingveru 

Sastāvdaļas: 500 g aveņu, 250 g ievārījuma cukura, 3 tējk. svaiga, rīvēta ingvera, 1 laima sula un rīvēta miziņa

1. Noskalo avenes, pievieno ievārījuma cukuru un ingveru. 2. Pievieno laima sulu un norīvēto miziņu. 3. Vāra apmēram sešas minūtes. Ievārījumu rūpīgi noputo. 4. Karstu pilda sterilizētās burciņās un aizvāko.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko