2. Krējumu kopā ar cukuru, atlikušo ūdeni un vaniļas pāksti (pārgriež gareniski uz pusēm, krējumā iekšā ar nazi izskrāpē sēkliņas un iemet arī pāksts gabalus) uzsilda, bet nevāra.
3. Noņem no uguns un iemaisa uzbriedināto želatīnu, labi samaisa, lai želatīns izkūst. Atstāj drusku padzist un piesātināties ar vaniļas garšu.
4. Ar zupas kausiņu caur sietiņu lej mazos trauciņus vai espresso krūzītēs, vairoties no vaniļas pāksts gabaliņu iekrišanas, tad liek ledusskapī vismaz uz četrām stundām vai visu nakti.
5. Pirms pasniegšanas ar nazi atdala panna cotta no trauciņu malām, apklāj ar šķīvīti un izkrata laukā. Var pasniegt pilnīgi bez nekā, var pievienot karoti ogu sīrupa vai šķidra ievārījuma, vai sablenderētas saldētās ogas. Vasarā, protams, dekorē ar svaigām ogām!