Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Vaniļas panna cotta

Pagatavošana: 1. Želatīnu bļodiņā aplej ar 100 ml auksta ūdens un atstāj uzbriest vismaz 15 minūtes.

2. Krējumu kopā ar cukuru, atlikušo ūdeni un vaniļas pāksti (pārgriež gareniski uz pusēm, krējumā iekšā ar nazi izskrāpē sēkliņas un iemet arī pāksts gabalus) uzsilda, bet nevāra.

3. Noņem no uguns un iemaisa uzbriedināto želatīnu, labi samaisa, lai želatīns izkūst. Atstāj drusku padzist un piesātināties ar vaniļas garšu.

4. Ar zupas kausiņu caur sietiņu lej mazos trauciņus vai espresso krūzītēs, vairoties no vaniļas pāksts gabaliņu iekrišanas, tad liek ledusskapī vismaz uz četrām stundām vai visu nakti.

5. Pirms pasniegšanas ar nazi atdala panna cotta no trauciņu malām, apklāj ar šķīvīti un izkrata laukā. Var pasniegt pilnīgi bez nekā, var pievienot karoti ogu sīrupa vai šķidra ievārījuma, vai sablenderētas saldētās ogas. Vasarā, protams, dekorē ar svaigām ogām!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Četrām personām vajadzēs:

1/2 l saldā krējuma, 200 ml auksta ūdens, 4 ēd. k. cukura, 1 vaniļas pāksti, 3 tējk. pulverveida želatīna, pasniegšanai - svaigu vai saldētu ogu mērci.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko