Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Trīs veselīgi ēdieni, ko pagatavot savai mīļotajai sieviešu dienā

Sieviešu diena jeb ir neiedomājami svētki bez pavasarīgi krāšņiem ziediem, taču tieši tāpat dāmas priecāsies un īpaši novērtēs, ja vīrietis pats pagatavos gardu maltīti. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs gardas un viegli pagatavojamas receptes, ar kurām pārsteigt savu mīļoto vai darba kolēģes Sieviešu dienā.

  Pīles krūtiņas salātiPagatavošanas laiks: 20 minūtesPorcija: 2 cilvēkiemNepieciešams:•    Pīles krūtiņa•    2 tējkarotes medus•    2 ēdamkarotes olīveļļas•    50 grami mazo spinātu lapu•    Mango•    Tomāts•    2 saujas grauzdētu Indijas riekstu •    Ceturtdaļa granātābola •    Sāls – pēc garšas•    Pipari – pēc garšas Pagatavošana:1.    Ar asu nazi iegriez rūtiņas pīles krūtiņas ādā;2.    Uzkaisi sāli, piparus, ierīvē ar 1 tējkaroti medu un olīveļļas;3.    Sakarsē pannu, liec krūtiņu ar ādu uz leju;4.    Cep 3 minūtes, apgriez uz otru pusi, liec pannai vāku un cep vēl 5 minūtes;5.    Kad krūtiņa ir zeltaini brūna, noņem no uguns un atstāj nedaudz atdzist;6.    Kamēr krūtiņa dziest, gatavo salātus – uz šķīvja liec spinātu lapiņas, pa virsu kārto grauzdētus Indijas riekstus, sagrieztus tomātus un mango;7.    Sajauc granātābola sēklas ar nelielu daudzumu granātābola sulas, 1 tējkaroti medus un 2 ēdamkarotes olīveļļas;8.    Sagriez pīles krūtiņu plānās šķēlītēs un kārto pa virsu salātiem, pārlej ar granātābolu mērci.Ieteikums - pīles krūtiņai jābūt nedaudz rozā krāsā, tāpēc mēģini to nepārcept. Pirms sagriez krūtiņu, ļauj tai pastāvēt, lai tā nepaliek sausa. Grieķu jogurta tortePagatavošanas laiks: 1,2 stundas Porcija: 8 cilvēkiemNepieciešams:•    800 grami grieķu jogurta •    6 olas  •    200 grami brūnā cukura•    200 grami riekstu maisījuma •    200 grami žāvētu plūmju Dekoram: •    400 grami svaigu vai saldētu ogu Pagatavošana:1.    Blenderī sasmalcini riekstus un žāvētas plūmes;2.    Cepamā formā ieklāj cepamo papīru, pa virsu kārto samalto riekstu un žāvēto plūmju masu, izveidojot tortes pamatni;3.    Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C;4.    Sakul olas ar cukuru un jogurtu, lej kūkas formā, cep 45 - 60 minūtes;5.    Atdzesē un pasniedz kopā ar ogām.Ieteikums - jogurtu vari aizstāt ar biezpienu vai svaigo krēmsieru. Cukuru var aizstāt ar medu vai bērzu sīrupu.Zemeņu sambuksPagatavošana laiks: 10 minūtesPorcija: 2 līdz 4 cilvēkiemNepieciešams:•    250 grami zemeņu   •    3 olu baltumi•    4 ēdamkarotes brūnā cukura  Pagatavošana:1.    Saspied vai samal zemenes ar cukuru;2.    1/5 daļu no iegūtās zemeņu masas liec atsevišķā krūzē – tā būs zemeņu mērce;3.    Atlikušai zemeņu masai pievieno olu baltumus, ar mikseri puto līdz izveidojas krēmīga, gaisīga masa;4.    Liec sakulto masu krūzītēs, pārlej ar zemeņu mērci un pasniedz. Atsevišķi sambuku vari pasniegt arī ar aukstu pienu.Padoms - ja laiks atļauj, olu dzeltenumus sakul ar 2 ēdamkarotēm cukura, pievieno vaniļas cukuru, pārlej ar 300 mililitriem karsta piena. Nedaudz iebiezini karsējot un atdzesē. Iznākumā iegūsi gardu vaniļas mērci, kas lieliski saderēs ar zemeņu desertu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko