Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Svētku recepte: Sautēti Ziemassvētku kāposti ar āboliem un cūkas cepetis

Sautēti kāposti ar āboliem:Sastāvdaļas 4-6 porcijām: 1 liels, salds ābols;1 vidējs burkāns; 2 vidēji lieli sīpoli; 500 g skābētu kāpostu; nedaudz melno piparu, sāls un cukura, buntīte pētersīļu.Pagatavošana:1. Uz pannas apcep sīpolus un rīvētus burkānus, liek katliņā kopā ar kāpostiem, pārlej ar ūdeni tā, lai ūdens tik tikko pārklātu kāpostus.

Pieber piparus, cukuru, sāli un sutina.2. Notīra ābolus, sagriež kubiņos, liek uz sakarsētas pannas un apcep pāris sekunžu sviestā.3. Kad kāposti ar sīpoliem un burkāniem izsutinājušies gatavi, pievieno apceptus ābolus. Ja vēlas mazliet liesāku ēdienu, ābolus var necept, bet pievienot kāpostiem un nogaidīt 10 minūšu, kuru laikā tie būs piesūkušies ar kāpostu sulu un kļuvuši mīksti.4. Smalki sakapā pētersīļus, visu sajauc un pasniedz.Cūkas cepetis svētku galdamSastāvdaļas 4-6 porcijām: 1,5 kg cūkgaļas kakla karbonādes; 5 ēd. k. angļu sinepju; eļļa, sāls, pipari, 1 zariņš svaiga rozmarīna, 1 zariņš svaiga timiāna, saujiņa smalki sarīvētu ķiploku.Pagatavošana:1. Gaļu sagatavo cepšanai. Rozmarīna un timiāna lapiņas atbrīvo no kāta, samaisa kopā ar angļu sinepēm, eļļu un sauju sarīvētu ķiploku. Masu samaisa un lēnām ar to iemasē gaļas gabalu, apklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 12 stundām marinēties.2. Pirms cepšanas gaļas gabalu notīra no marinādes atliekām, lai cepšanas laikā tā nesāktu degt. Gaļas gabalam pa vidu izdur caurumu un sapilda cepeti ar žāvētām zilajām plūmēm un ķiplokiem. Ķiploki un plūmes aptuveni vienādās attiecībās.3. Pirms cepšanas pannu ieziež ar eļļu, lai cepetis nepiedeg. Iepriekš uzsildītā plītī 180 grādos ar sildelementiem no apakšas un no augšas liek cepties uz 1,5 stundu. Vislabāk cepetim pirmās 45 minūtes cept vienu pusi, tad apgriezt otru pusi. Ja pēc pirmajām 45 minūtēm šķiet, ka gaļas gabals sāk apdegt, to labāk apklāt ar foliju. Gatavību var pārbaudīt, gaļā iedurot nazi, - ja tek sarkana sula, tad vēl jāpacep.4. Pēc cepšanas izņem no krāsns, sagriež aptuveni 3 cm platās šķēlēs un servē kopā ar sautētiem kāpostiem.****

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko