Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Septembra bagātības

Katru gadu ap šo brīdi jūtos līdzīgi – lai kā censtos, tos neskaitāmos tomātu, ķirbju, kabaču, burkānu, biešu kilogramus, kas izauguši dārzā, gribēdama nespēju apēst. Piemēram, tomātus jau kādu pusotru mēnesi visa ģimene ēdam brokastīs, pusdienās, vakariņās. Tagad pienācis laiks bietēm un ķirbjiem. Saldētavas pilnas, pagrabs arī, bet nešķiet, ka dārzeņu būtu kļuvis mazāk. Visdrīzāk jums tāpat. Tāpēc jādomā jaunas receptes. Šoreiz – ķirbju pankūkas ar rudzu miltiem, biešu salāti ar kaperiem, ceptas bietes, pildītas ar rupjmaizes, saulē kaltētu tomātu un siera pildījumu.

Ķirbju un rudzu miltu pankūkas

Sastāvdaļas: 120 g nomizota ķirbja, 0,5 l kefīra, 1 glāze rudzu miltu, 2 tējk. cukura, 2 ēd. k. eļļas, 1 ola, naža gals sodas, sāls

Pagatavošana:

1. Nomizotu ķirbi sarīvē uz sakņu rīves, pievieno rudzu miltus, cukuru, sāli, olas un kefīru, kurš samaisīts ar sodu. Iejauc mīklu.

2. Mīklai atļauj 30 minūtes uzbriest.

3. Cep karstā eļļā no abām pusēm.

4. Pasniedz ar krējumu. Ļoti gardi ar brūkleņu ievārījumu.


Biešu un rudens sakņu salāti ar āboliem

Sastāvdaļas: 4–6 mazi vārīti kartupeļi, 4 jaunās bietītes, 2 vārīti burkāni, 2 āboli, 2 ēd. k. kaperu, ½ sarkanā sīpola vai sīpolloki; mērcei – kārtīga bunte zaļumu (pētersīļi, baziliks, svaigs koriandrs, piparmētra, rukola), 50 ml eļļas, 1–2 ēd. k. ābolu etiķa vai citronu sula pēc garšas, 2 šķēlītes ingvera, 1 daiviņa ķiploka, pipari, cukurs un sāls pēc garšas

Pagatavošana:

1. Kartupeļus, burkānus, bietes, ābolu sagriež lielos kubveida gabalos. Sarkanos sīpolus vai lociņus sakapā. Sajauc visas sastāvdaļas.

2. Pagatavo zaļumu mērci: zaļumus rūpīgi nomazgā un notecina. Sablendē visas sastāvdaļas kopā ar eļļu.

3. Salātu sastāvdaļas sajauc ar mērci un pasniedz.


 

Pildītas pikantās bietes

Sastāvdaļas: 4 nelielas svaigas bietes, 1 rika rupjmaizes, 1 neliels sīpols, 2 + 1 daiviņa ķiploka, 70 g rīvēta Čedaras siera, 50 g svaigā siera, 4 saulē kaltēti tomāti eļļā, 1 tējk. svaigu zaļumu (dilles, timiāns, rozmarīns pēc izvēles), valrieksti dekorēšanai

Pagatavošana:

1. Bietes nomazgā, nomizo, ietin katru atsevišķi folijā.

2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem, liek bietes uz plāts un cep apmēram pusstundu.

3. Tikmēr sagatavo pildījumu. Sīpolu un 2 daivas ķiploka notīra, sīki sagriež. Saulē kaltētos tomātus sasmalcina. Rupjmaizi sadrupina. Atsevišķi sasmalcina atlikušo ķiploka daivu un samaisa ar svaigo sieru.

4. Visu sajauc kopā, pievieno timiānu un rīvētu Čedaras sieru. Samaisa.

5. Kad bietes izcepušās, tās mazliet atdzesē, nomizo, ar tējkaroti izgrebj vidu. Izgrebto mīkstumu sasmalcina un pievieno pildījumam.

6. Ar pildījumu blīvi piepilda bietes. Pa virsu uzliek svaigā siera cepurīti.

7. Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.

8. Pasniedzot dekorē ar zaļumiem un valrieksta pusīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko