Sastāvdaļas četrām personām: 4 ritulīši kazas siera (100 g katrs), 2 avokado, 4 āboli, 50 g sviesta, 1 ēd. k cukura, 300 g sarkano biešu, 1 ēd. k. lazdu riekstu eļļas, 1 tējk. baltvīna vai ābolu etiķa, svaigs baziliks, sāls, pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Ābolus nomizo, sagriež vienādos gabalos bez serdēm un sēklām un liek katlā kopā ar sviestu un cukuru lēni sautēties. Kad āboli mīksti, visu rūpīgi sablendē un atdzesē.
2. Avokado nomizo, izņem kodolu un sagriež gabaliņos.
3. Bietes cep krāsnī, kamēr mīkstas. Nomizo un sagriež kubiņos. Tad tām pārlej lazdu riekstu eļļu, ābola vai baltvīna etiķi, sāli, samaisa un ļauj kādas 20 minūtes iemarinēties.
4. Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja – centrā liek kazas sieru, apkārt pārējos produktus, aizdarot ar ābolu biezeni. Var izrotāt ar baziliku un/vai dārzeņu čipsiem.
Lai labi garšo!