Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Našķi septembra vakariem

Kad laukā arvien agrāk sāk satumst, mājās arvien biežāk prasās pēc kārdinošām, karstajās vasaras dienās piemirstām cepeškrāns smaržām. Kad atver krāsns durtiņas un pa tām izveļas silts, salds, aromātisks tikko ceptas kūkas smaržu vilnis, vairs daudz neko nevajag. Ja nu vienīgi vēl glāzi vīna vai tasi kafijas.

Tādu - mājīgu un garšīgu - noskaņu šoreiz ar savām receptēm rada Lielupes restorāna Laivas šefpavārs Jānis Eislers.

Plūmju kūka

Sastāvdaļas: 0,5 kg plūmju, 130 g sviesta, 160 g brūnā cukura, 4 olas, 1,5 tējkarotes kanēļa, 1,5 tējkarotes vaniļas cukura, 80 g mandeļu miltu, 90 g mannas, 180 g miltu, 1,5 tējk. cepamā pulvera

Pagatavošana 

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2. Plūmes sablendē.
3. Sviestu un cukuru saputo ar mikseri.
4. Olas saputo gaisīgas, tām pievieno saputotu sviestu un cukuru, pēc tam pārējās receptes sastāvdaļas, pašās beigās iecilā plūmes.
5. Cepamformā ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu. Liek cepeškrāsnī 200 grādos un cep 30-35 minūtes.

Burkānu kūka

2 krūzes eļļas (šeit un turpmāk - 1 krūze ir 250 ml), 3 krūzes cukura, 6 olas, 1,5 krūzes mandeļu skaidiņu, 5 krūzes rozīņu, 4,5 krūzes rīvētu burkānu, 3 krūzes miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera, 1 tējkarote kanēļa, 1,5 tējkarotes sāls, rīvēta citrona un apelsīna miziņa, 2,5 tējkarotes sodas, 1 ēd. k. citrona sulas, putukrējums pildījumam un ogas pēc izvēles dekorēšanai

Pagatavošana 

1. Vienā bļodā kopā sajauc eļļu, cukuru un olas, citrona sulu.
2. Otrā bļodā kopā sajauc mandeļu skaidiņas, rozīnes, sarīvētus burkānus.
3. Trešajā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, kanēli, sāli, citrona un apelsīna miziņas.
4. Katras bļodas saturu atsevišķi kārtīgi samaisa un liek ledusskapī nostāvēties divas stundas.
5. Pēc tam visu iecilājot samaisa kopā.
6. Mīklu sadala trīs daļās. Katru daļu liek uz atsevišķas paplātes, izlīdzina plānā kārtiņā.
7. Katru daļu cep cepeškrāsnī 180 grādos, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.

Cantuccini cepumi pie vīna

Sastāvdaļas: 5 olas, 75 g mandeļu, 75 g lazdu riekstu, 75 g ciedru riekstu, 75 g pistāciju

Pagatavošana 

1. Visas sastāvdaļas sasmalcina un samaisa bļodā, izveido "desas".
2. "Desas" griež ripās un liek uz pergamenta papīra.
3. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 10 minūtes (vai līdz brīdim, kad gabaliņi kļūst zeltaini brūni).
4. Atdzesē un bauda pie kafijas vai vīna.

Lai labi garšo! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko