Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Marinēta cūkgaļas rulete ar melnajām plūmēm

Pagatavošana1. Cūkas lāpstiņai nogriež no iekšpuses tik daudz gaļas, lai atlikušo varētu satīt ruletē. 2. Pārziež ar sāli, pipariem un mērci, uzliek burkānu, ķiplokus un dažas plūmes.

3. Satin ruleti, sasprauž ar koka zobu bakstāmajiem, lai būtu vieglāk sasiet.

4. Kad aukliņa stingri apsieta ap ruleti, aiz tās sabāž atlikušās plūmes un visu liek ledusskapī 
uz nakti, lai samarinējas.

5. Nākamajā dienā cep. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem. Cepeti stingri apklāj ar foliju un liek cepamajā traukā, kurā ielej nedaudz ūdens. Sautē kādas 2,5 stundas. Kociņus, ar ko cepetis sasprausts, cepot var neņemt ārā.

6. 10–15 minūtes pirms cepšanas beigām foliju noņem un ļauj cepetim apbrūnēt.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

3 kg cūkas lāpstiņas, 1 burkāns, 5–7 ķiploka daiviņas, 5–10 tumšās plūmes 
bez kauliņiem, 2 ēd. k. tomātu pastas vai plūmju mērces, sāls, malti melnie pipari

Lauras padomi

Ruleti apsienot ar auklu, ieteicams siet dubultos mezglus, tad stingrāk turēsies un neraisīsies vaļā.
Pēc izņemšanas no krāsns ruletei ļauj pilnībā atdzist, tikai tad noņem auklas. Ja to izdarīs, kamēr rulete karsta, tā izjuks.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mandeļu liķieri

Turpinot stāstu par emulsijas liķieriem, šoreiz kārta mandeļu liķieriem.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko