Biezzupa ir viens no tiem ēdieniem, kas ir ļoti garšīgs, taču, ieliets šķīvī, ne pēc kā neizskatās. Tāpēc to ieteicams izdekorēt. Vislabāk to darīt ar tādiem produktiem, kas atrodami pašā zupā vai arī papildina tās garšu.
Kas der biezzupas dekorēšanai? Tā kā pati zupa ir bieza un mīksta, rotājumiem ieteicams izvēlēties atšķirīgas konsistences produktus – kaut ko kraukšķīgu, kožamu, kādu produktu gabaliņus. Tāpēc biezzupu dekorēšanai vislabāk der dažādi rieksti, sēņu vai gaļas gabaliņi, maizes grauzdiņi, savukārt aromātu papildina garšaugi. Grūtāk pārstrādājamu zupu rotāšanai piestāv īpaši pagatavotas gaisīgas putas vai saldais krējums, kas, uzlikts siltai zupai, kūst, veidojot putiņas.
Piemēram, saldais krējums un saputots saldais krējums vislabāk izskatās uz sēņu krēmzupas, kas pēc krāsas parasti atgādina kapučīno. Šādu zupu var skaisti pasniegt nelielā krūzītē, virsū uzliekot krējuma putas. Tad zupa līdzinās kapučīno dzērienam. Savukārt siera putas piemērotas "smagāku" zupu dekorēšanai, jo vizuāli padara tās gaisīgākas.
Zupu var rotāt arī ar maizes grauzdiņiem. Vieglām krēmzupām, piemēram, puķkāpostu krēmzupai, piemērotāka ir baltmaize, kas nenomāc zupas maigo garšu. Savukārt stiprākām zupām, piemēram, sēņu zupai, rotāšanai var izmantot rupjmaizes grauzdiņus.
Arī zaļumi ir izcili dekoratīvi biezzupu rotāšanai. Ķirbju biezzupai garšas ziņā piemērots ir rozmarīns. Sēņu zupai piestāv timiāns. Tomātu biezzupas vislabāk rotāt ar baziliku. Austrumu stilā gatavotas zupas garšu paspilgtina kinza.
Ar riekstiem ļoti labi var rotāt sēņu vai seleriju zupas. Pēdējām īpaši piemēroti ir tieši valrieksti. Lazdu rieksti labi sader ar puķkāpostu biezzupām vai citām dārzeņu biezzupām, savukārt ķirbju zupas garšu vislabāk paspilgtina ķirbju sēklas.
Vēl biezzupu garšu bagātina dažādas eļļas, piemēram, trifeļu eļļa vai ķirbju eļļa.
Ar ko rotājumus uzlikt? Vislabāk sanāks, ja rotāšanai izmantosiet lielu pinceti, ar ko dārzeņu un gaļas gabaliņus, maizes grauzdiņus vai zaļumus visprecīzāk var nolikt vēlamajā vietā.
Ja pincetes nav, var izlīdzēties ar karoti. Rotājumus gluži labi var uzlikt arī ar pirkstiem.
Cik lieli drīkst būt rotājumi? Jārēķinās, ka zupas ēšanai uz galda visdrīzāk būs servēta tikai karote, tāpēc rotājumiem jābūt tādiem, lai tos vienā gabalā var paņemt ar karoti un iebāzt mutē. Rotājumiem jābūt viegli apēdamiem un sakošļājamiem. Nekas nedrīkst būt kniebjams vai laužams.
Cik ilgi rotājums saglabājas? Tiklīdz zupa izrotāta, tā uzreiz jāpasniedz, jo rotājumi zupā pamazām nogrimst. Lai dekorācijas turētos, zupai jābūt pareizajā biezumā – pārāk šķidrai dekorācijas vispār nevarēs uzlikt.