Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Jūlija nogales maltīte

Sulīgi tomāti, sezonas ogas un uz grila gatavoti ēdieni – vasaras galdā.

Laikā, kad pašu audzētu tomātu ir vairāk, nekā spējam apēst, tomātu biezzupa ir viens no ēdieniem, kā tikt galā ar mazāk skaistajiem augļiem. Ja pērkat veikalā, šai zupai derēs vislētākie tomāti. Katram ēdājam rēķiniet ap puskilogramu. Šādi gatavotus tomātus var pasniegt arī kā mērci makaroniem.

Marinētā vistas fileja ir garšīga un ļoti vienkārši pielāgojama recepte tajā ziņā, ka var gatavot gan uz grila, gan pannas vai cepešpannas – visos gadījumos sanāks garšīgi.

Un pankūkas... kuram gan negaršo pankūkas, it īpaši, ja tās tiek pasniegtas ar putukrējumu, saldējumu un sezonas ogām – mellenēm, kazenēm, avenēm, pēdējām zemenēm.

Vasaras tomātu zupa

Sastāvdaļas: 1–1,5 kg tomātu (derēs vislētākie), 5 ķiploka daivas, 1 sīpols, 200 g svaigā siera, pa šķipsnai timiāna un kaltētas raudenes, šļuka olīveļļas, sāls, pipari; pasniegšanai pēc izvēles – dīgsti, timiāns, raudene, baziliks, koriandrs, čili, kazas vai sarīvēts cietais siers, siermaizītes

Gatavošana.

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2. Tomātus nomazgā, izgriež serdes, ja tādas ir.
3. Ķiploka daivas notīra un sagriež mazākos gabalos. Sīpolu notīra un sasmalcina.
4. Ugunsizturīgā traukā liek tomātus, pārliek sasmalcinātus ķiplokus, sīpolu, aplaista ar olīveļļu, apkaisa ar šķipsnu sāls. Visu kārtīgi izmaisa. Liek trauku cepeškrāsnī uz apmēram pusstundu. Pāris reizes apmaisa, lai tomāti nepiedeg.
5. Kad tomāti izcepušies, drusku atdzesē un ar rokas blenderi sablendē. Pievieno svaigo sieru, timiānu, raudeni. Pārkaisa ar pipariem, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.
6. Pasniedz ar izvēlētajiem zaļumiem, siermaizītēm. 


Vistas fileja ingvera un medus marinādē

Sastāvdaļas: 1 kg vistas filejas, 5 daivas ķiploka, 2 sīpoli, 2 zariņi rozmarīna, īkšķa lieluma ingvera sakne, 3 ēd. k. medus, 200 ml kvasa, šķipsna sāls

Gatavošana.

1. Pagatavo marinādi. Sajauc kopā kvasu, medu, pievieno ķiploka daiviņas, sakapātu rozmarīnu un šķēlītēs sagrieztu sīpolu, kā arī uz smalkās rīves sarīvētu ingveru.
2. Vistas filejas sagriež šķēlēs.
3. Iemarinē pagatavotajā marinādē vismaz uz divām stundām.
4. Iemarinētu gaļu grilē uz pannas vai grila, līdz tā kļūst zeltaina un gatava. Var cept arī krāsnī 185 grādu temperatūrā apmēram pusstundu.
5. Pasniedz ar rīsiem un svaigiem vai tvaicētiem dārzeņiem.


Plānās pankūkas

Sastāvdaļas: 110 g miltu, sāls šķipsna, 2 olas, 200 ml svaiga piena, 75 ml ūdens, 50 g sviesta, 1 ēd. k. cukura

Gatavošana.

1. Lielā bļodā iesijā miltus un sāli. Tad miltos izveido iedobi un iesit tajā olas. Olas sāk kult, pamazām iemaisot miltus.
2. Pienu sajauc ar ūdeni un lēnām lej klāt mīklai, turpinot kult. Kad viss šķidrums pievienots, ar silikona lāpstiņu noskrāpē mīklu no bļodas malām un vēlreiz visu sakuļ, līdz mīkla ir gluda un vijīga.
3. Izkausē sviestu un pievieno mīklai divas ēdamkarotes (atlikušo izmanto cepšanai), tad iemaisa cukuru.
4. Sakarsē pannu ļoti karstu un ieziež ar sviestu. Ar lielu karoti lej mīklu un, grozot pannu, izlīdzina to pa visu virsmu. Pirmā pankūka vienmēr ir izmēģinājums, lai noteiktu, cik daudz mīklas vajag vienai pankūkai.
5. Pankūku cep apmēram pusminūti, tad griež apkārt un cep vēl nelielu mirkli.
6. Liek uz liela šķīvja, dekorē ar sezonas ogām, pūdercukuru. Ja vēlas, pasniedz ar saldējumu un putukrējumu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko