Sastāvdaļas 4 porcijām: 400 g makaronu, vislabāk ritulīši tagliatelle (atgādina platas lentes), 500 g jauno kāpostu, 2 tējk. cukura, 1 sīpols, mazliet augu eļļas, svaigi malti melnie pipari, 1 ēd. k. magoņu sēkliņu, sāls pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Verdošā ūdenī liek makaronus, vāra al dente (vārīšanas laiks parasti norādīts uz iepakojuma).
2. Tikmēr kāpostu sagriež strēmelītēs. Sīpolu nomizo, sasmalcina.
3. Pannā izkausē cukuru, līdz tas pārvēršas karamelē, pievieno magoņu sēkliņas, sīpolu, eļļu, apmaisa, tad pieliek kāpostu un maisot sautē 15 minūšu.
4. Bagātīgi pārkaisa svaigi maltus melnos piparus.
5. Pasniedz ar pastu.
Lai labi garšo!