Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Burkānu pusdienas

Trīs receptes, kurās burkāni spēlē pirmo vijoli.

Burkānu un pētersīļu sakņu biezenis ir laba piedeva gaļas un zivju ēdieniem, bet to var ēst arī vienu pašu – piemēram, vakariņās, kad gribas kaut ko, kas nepārslogo kuņģi. Šis biezenis lieliski sader ar svaiga timiāna lapiņām.

Krēmzupā ingvera pikantā nots ļoti labi sader ar burkāna maigo, saldeno garšu, varētu pat teikt – atdzīvina to.

Pankūkām pēc vēlēšanās burkānu masu kopā ar pienu var sablendēt, tad pankūkām būs viendabīgāka struktūra.


Burkānu un pētersīļu sakņu biezenis

Sastāvdaļas: 

  • 500 g burkānu,
  • 50 g pētersīļa saknes,
  • 30 g rīsu,
  • 250 ml ūdens,
  • 40 g sviesta,
  • 3 ēdamk. saldā krējuma,
  • sāls,
  • malti baltie pipari,
  • timiāns,
  • pētersīļa lapiņa dekoram

Pagatavošana:

1. Saknes nomizo un sagriež parupjos gabaliņos.

2. Sagrieztos dārzeņus liek katliņā, pieber rīsus, pielej ūdeni, pievieno pusi sviesta, sāli un uzliek vāku. Vāra apmēram 20 minūtes.

3. Lieko ūdeni nolej, pievieno saldo krējumu un visu sablendē.

4. Piemaļ baltos piparus, ja vajag, pieber vēl sāli un pievieno atlikušo sviestu.

5. Biezeni nedaudz saputo ar mikseri. Pasniedz karstu un rotā ar timiāna zariņu.
 


Burkānu krēmzupa ar ingveru

Sastāvdaļas: 

  • 250 g burkānu,
  • 60 g kartupeļu,
  • ½ sīpola,
  • 30 g seleriju kātu,
  • 10 g svaigas ingvera saknes,
  • 20 g sviesta,
  • ½ l dārzeņu buljona,
  • 2 ēdamk. saldā krējuma,
  • svaigi malti melnie pipari,
  • sāls,
  • zaļumi dekoram

Pagatavošana:

1. Burkānus un kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiciņos.

2. Pusi sīpola smalki sakapā, ingveru nomizo un sīki sagriež, seleriju kātus nomazgā un arī sagriež mazos gabaliņos.

3. Katliņā izkausē sviestu un visus dārzeņus tajā mazliet apcep uz nelielas uguns. Pievieno buljonu, uzliek vāku un vāra apmēram 15 minūtes.

4. Kad dārzeņi izvārījušies, katliņu noņem no plīts, pievieno saldo krējumu un sablendē krēmīgā zupiņā.

5. Piemaļ melnos piparus, pievieno sāli pēc garšas. Pasniedz karstu, dekorē ar zaļumiem.


Burkānu pankūkas

Sastāvdaļas: 

  • 5 lieli burkāni,
  • 4 olas,
  • 10 ēdamk. miltu,
  • 1 glāze piena,
  • 2 ēdamk. cukura,
  • jogurts,
  • medus pasniegšanai,
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana:

1. Nomizo un sarīvē burkānus.

2. Atdala olu baltumu no dzeltenuma. Olu dzeltenumu kopā ar cukuru saputo, līdz masa kļuvusi gaiša un gaisīga.

3. Sarīvētajiem burkāniem pievieno glāzi piena, saputoto olu dzeltenumu, šķipsnu sāls. Visu samaisa.

4. Pakāpeniski pievieno apmēram 10 ēdamkarotes miltu.

5. Olu baltumu ar šķipsnu sāls saputo stingrās putās. Tās iecilā mīklā.

6. Pannā uzkarsē eļļu un cep nelielas pankūciņas.

7. Pankūkas pasniedz ar jogurtu vai krējumu, vai medu, vai kādu sīrupu pēc izvēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko