Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Dienas receptes: Pavasara salāti

Viegli, pavasarīgi, veselīgi zaļumu salāti.

Ziema ir apnikusi un, par laimi, arī atkāpusies. Vairs negribas redzēt ne ziemas dūnu mēteli, ne sniegu, ne arī sautētos kāpostus un cepešus. Gribas vieglus un zaļus ēdienus. Tāpēc šoreiz piedāvāju trīs salātu receptes. Pamata salāti gan, visticamāk, jāpērk vēl veikalā, taču dīgstus, lociņus varam jau uz palodzes izdiedzēt paši. Lai salāti derētu ne tikai kā piedeva pamatīgākiem ēdieniem, bet paši būtu kā maltīte un ilgāk sniegtu sāta sajūtu, pievienoju tiem avokado, vistas fileju. 

Zaļie salāti ar kukurūzu un avokado

Sastāvdaļas
1 avokado, 4 ēd. k. konservētas saldās kukurūzas, 0,5 gurķa, 0,5 laima, 1 apelsīns (gan miziņa, gan mīkstums), pa saišķim pētersīļu un bazilika, salātu lapas (jebkādas – pēc izvēles), šļuka olīveļļas, svaigi malti melnie pipari, sāls

1. Salātlapas noskalo, nosusina, lielākās saplucina.

2. Avokado nomizo un sagriež sloksnītēs vai gabaliņos. Gurķi nomizo un sagriež gabaliņos.

3. Pētersīļus un baziliku sasmalcina.

4. Apelsīnu rūpīgi nomazgā, norīvē miziņu, tad noloba un izņem daiviņas, kuras notīra un sadala mazākos gabalos.

5. Laima sulu sajauc ar apelsīna miziņu un olīveļļu. Pievieno sāli pēc garšas.

6. Salātu traukā kārto salātlapas, avokado, apelsīnu, baziliku un pētersīļus. Visu pārlej ar laima un olīveļļas mērci un sajauc.

7. Pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un nekavējoties pasniedz.


Pikantie salāti ar citronu un kaperiem

Sastāvdaļas
150 g jebkādu pavasara zaļo salātu, 1/2 citrona, ½ apelsīna, sauja kaperu, 2 zariņi timiāna, sauja redīsu vai zirņu dīgstu, kaltēts čili, sauja pētersīļa lapiņu, 3–4 ēd. k. olīveļļas, sāls, šķipsna rīvēta siera (pēc izvēles)

1. Citronu nomizo un sagriež ļoti plānās šķēlēs.

2. No apelsīna izspiež sulu un pievieno citroniem.

3. Citrona šķēles sajauc ar kaperiem, sasmalcinātajiem pētersīļiem, olīveļļu, sāli, timiāna lapiņām un čili.

4. Traukā kārto salātlapas un samaisa ar pagatavoto mērci.

5. Ja ir vēlēšanās, salātiem var pārkaisīt mazliet rīvēta siera – tikai kā garšvielu, ne vairāk. Tad papildus nepievieno sāli. Jo kaperi un siers jau dos vajadzīgo sāļumu.


Redīsu un zaļumu salāti ar sinepju mērci

Sastāvdaļas:
200 g zaļo salātu, bunte redīsu, 1 vistas fileja, 2 ēd. k. Dižonas sinepju (graudaino vai parasto), 2 olu dzeltenumi, 50 ml olīveļļas, 1–2 ēd. k. vīna etiķa, sāls, svaigi malti pipari

1. Vistas fileju tvaicē vai novāra sālsūdenī. Pēc tam pannā bez taukvielām strauji apcep, lai tā nedaudz apbrūnē.

2. Salātlapas noskalo, nosusina, lielākās saplucina.

3. Redīsus noskalo un sagriež šķēlītēs.

4. Pagatavo mērci. Viegli saputo olu dzeltenumus, pievieno sāli, sinepes un etiķi.

5. Turpina putot, pie viena tievā strūkliņā lejot klāt olīveļļu, līdz izveidojas bieza mērce.

6. Salātu traukā kārto salātlapas, redīsus, gabaliņos sagrieztu vai saplucinātu vistas fileju. Visam pārlej mērci un pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko