Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sestdien notiks jauno modes mākslinieku konkurss Habitus Baltija 2013

Sestdien, 20.aprīlī Ķīpsalā notiks 13.jauno modes mākslinieku konkurss Habitus Baltija 2013. Konkursā, kura dalībniekus vērtēs starptautiska žūrija, apģērbu kolekcijas prezentēs 42 dizaineri no 12 valstīm. Latviju pārstāvēs 11 jaunie modes mākslinieki, informēja pasākuma rīkotāji.

"Viens no nozīmīgākajiem modes pasākumiem Baltijā - konkurss Habitus Baltija - iekaro aizvien lielāku popularitāti ne tikai Baltijā un tuvākajās kaimiņvalstīs, bet arī citu valstu jauno modes mākslinieku un augstskolu vidū. Šogad pirmoreiz konkursā piedalās augstskolas no visā pasaulē prestižiem dizaina un modes mākslas augstskolu tīkliem - no modes mekas Itālijas - Eiropas Dizaina institūts Romā un starptautiskā modes augstskola ESMOD Oslo, Norvēģijā. Gaidāms, ka jauno modes mākslinieku konkurence būs īpaši sīva, intrigu saglabājot līdz pat konkursa beigām, jo ir pieteiktas daudzas ļoti spēcīgas un interesantas tērpu kolekcijas," atklāj Habitus Baltija 2013 projekta vadītāja Linda Lejiņa.

Konkursa mērķis ir atklāt jaunus talantus, atbalstīt jaunos modes māksliniekus un sniegt iespēju bagātināt savu pieredzi, veicinot ideju un zināšanu apmaiņu starp modes māksliniekiem un nozares profesionāļiem.

Kolekciju oriģinalitāti un izstrādājumu kvalitāti vērtēs starptautiska žūrija, ko vadīs Eiropas Dizaina institūta Romā Modes katedras vadītāja Lara Aranjo Džilji. Modes eksperte ir strādājusi modes nama Armani komandā un vairāk nekā desmit gadus bijusi pazīstamā itāļu augstās modes zīmola MiuMiu vadītāja.

Žūrijā strādās arī pasaules atzinību iekarojušās Latvijas dizaineres Aļona Bauska un Katja Šehurina, Londonas modes inkubatora Fashion Enter vadītāja Dženija Holoveja, teātra kostīmu dizainere, modes žurnāliste un modes vēsturniece un profesore Ļuba Popova no Itālijas, modes portāla Not Just A Label pārstāve Šarlote Verina, Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējs Aigars Bikše, kā arī citi modes eksperti.

Ar savām kolekcijām Latviju konkursā pārstāvēs 11 jaunie modes mākslinieki - Andra Andžāne, Sabīne Groza, Ilze Aniņa, Eva Buķevica, Laura Švāne, Annija Ūdre, Iveta Freimane. Latvijas Mākslas akadēmiju pārstāvēs Reinis Ratnieks un Edīte Treija, savukārt Rīgas Tehnisko universitāti - Eva Borherte un Elīna Fursova.

Līdztekus individuālajam vērtējumam tiks noteikta arī labākā skola. Par labākās skolas titulu sacentīsies desmit augstskolas, kuru vidū arī Somijas Aalto Universitātes Mākslas un dizaina skola, Latvijas Mākslas akadēmija un Rīgas Tehniskā universitāte.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko