Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Nedēļās nogalē - Ugunskuru nakts akcija jūrmalā

Eiropas kultūras galvaspilsētas 2011, Turku un Tallina, sadarbībā ar Rīga 2014 aicina visus Latvijas piekrastes novadu un pilsētu iedzīvotājus piedalīties Seno ugunskuru nakts akcijā - ceturtdien 27.augustā pulksten 21.30.

Seno ugunskuru nakts akcija, kas gadu no gada kļūst arvien populārāka ap Baltijas jūru, šogad ir veltīta Baltijas jūras vides glābšanai un nākotnei. Pievienojoties šai visus vienojošai domai, Nodibinājums “Rīga 2014", kas ir atbildīgs par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada veidošanu 2014. gadā, ir uzņēmies akcijas koordināciju Latvijā. Savu līdzdalību pieteikuši Carnikavas, Dundagas, Engures, Grobiņas, Limbažu, Pāvilostas, Rojas, Rucavas, Salacgrīvas, Saulkrastu un Ventspils novadi, kā arī Liepāja, Jūrmala un Rīga.

Ugunskuri ap Baltijas jūras piekrasti iezīmēs apņemšanos rūpēties par jūru, kas vieno cilvēkus, pilsētas un valstis, par tās vides kvalitāti, par dabas resursu saglabāšanu savai un nākamajām paaudzēm.

Jau tagad iespējams atzīmēt sava ugunskura vietu virtuālā kartē (http://muinastuled.ee/lv vai /ru). Šī mājas lapa arī piedāvā interesantu informāciju par Seno ugunskuru akciju. Informāciju par akciju un dažādām ugunskuru vietām Latvijā var atrast Rīga 2014 mājas lapā www.riga2014.org.

Rīgā ugunskuru iededzinās Vakarbuļļu pludmalē. No pulksten 20.00 profesors Valdis Segliņš stāstīs par jūru un cilvēkiem pie jūras, vēlāk folkloras kopa "Skandinieki" aicinās "tikties ar svecēm, ko laist ūdenī, ar lāpām, lai redzam viens otru, un ar lielo ugunskuru, ko aizdegsim 21:30 kopā ar tūkstošiem cilvēku visapkārt Baltijas jūrai". “Skandinieku" vadītāja Julgī Stalte stāsta: “Sūtīsim Jūrai ziedu laivu, dziesmas, mūzikas skaņas un dejas soļu dipoņu. Būsim kopā ar saviem bērniem, vecākiem, draugiem, radiem, būsim kopā ar visām paaudzēm, kas pirms mums sargāja Jūru šajos krastos."

Uz Vakarbuļļu pludmali kursē autobusi Nr. 3 no Pļavniekiem caur Rīgas centru (Stacijas laukums) un Nr. 36 no Imantas - pietura "Pludmale". Ar auto līdz pludmalei var nokļūt caurbraucot Bolderāju un Daugavgrīvu pa galveno ceļu. Ieteicams līdzi ņemt segas un kabatas baterijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko